icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
21 september 2009 15:08
2

Lyxlunch

Idag slog jag på stort och köpte lite av havets läckerheter till lunch. 100 g gravad lax, 120 g varmrökt lax, 125 g räkor åsså svängde jag ihop en kall sås med majonäs, turkisk yoghurt, en prssad vitlöksklyfta, salt och peppar samt min nya favorit: citronolja. Ujujujujuj va gott det var! Först tänkte jag att detta blir hutlöst dyrt men när jag räknade i lugn och ro så fick jag det till 70 kr för en hel talrik full av gottigheterna. Detta ska jämföras med alla hämtpizzor eller McDonaldsbesök jag gjort genom åren och då blev det plötsligt ... billigt och fantastiskt gott och nyttigt! Jag har räkor och gravad lax över så i morgon kväll ska jag se om jag inte kan svänga ihop en soppa med Cambells hummersoppa som bas åsså "smycka" den med lite gottigheter. Men innan det ska jag bjuda ett par kompisar på lunch i morgon som tack för att de var referenser till nya jobbet. Må väl Falis

Kommentarer

  • 21 september 2009 19:37
    *mums* vad gott det lät. Fattar inte hur folk kan undra hur man har råd att äta LCHF, det beror ju på vad man jämför med. Äter man soppa eller blodpudding varje dag så förstår jag om man tycker det är dyrt *he he* men det är det väl inte många som gör. Härligt lyxig, god lunch du fick till, otroligt mycket bättre än en pizza och fantastiskt mycket godare. Men det är väl det att det ser så lyxigt ut som får folk att undra antar jag. Tack för inspirationen, en sån där lunch vill jag också ha.
  • 21 september 2009 20:09
    Mitt matkonto har halverats sedan jag började med LCHF vilket gör att ibland kan man dra på ordentligt utan att behöva tänka på pengar. (Köpte för ett tag sedan en liten ostbit på 200 g som kostade 330 kr kilot. Det var så att jag skämdes för de 66 kr som biten kostade. Men sedan tänkte jag på hur många ggr som jag köpt lösgodis och en halvliter läsk för samma summa UTAN att skämmas. Då kändes det bättre.

Logga in för att skriva en kommentar.