icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
8 maj 2010 21:24

Lååångsamt

98,6 är min nya vikt. Är inne i en period där det går så långsamt. Jag är hungrig mest hela tiden och oavsett vad jag äter så blir jag hungrig igen efter bara en liten stund. Jag fattar inte vad som är annorlunda nu gentemot förut. Det har varit så lätt fram till i mars med allt. Kilona har rasat och maten har varit god och mättande. Beröm har haglat och jag har bara mått bättre och bättre.
Men nu? Hungrig, hungrig, sugen sugen! Vet inte ens på vad eller varför. Jag har ju 18,6 kilo kvar för att nå mitt mål, varför stanna upp på det här sättet? Nåja jag har ju inte släppt iväg något och börjat fuska eller gå upp i vikt. Alltid nåt.
Jag får nog byta taktik och sätta igång med motionen, På måndag ska jag spela badminton för första gången på ett och ett halvt år.Kommer säkert vara kräkfärdig efter det. Sen måste jag nog minska på kött/fisk/fågel och öka på med broccoli/wokgrönsaker/blomkål och andra grönsaker som ger volym i magen. Kanske skulle lägga av med kaffet igen och bara dricka the.
hur som....98,6 idag

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.