icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
27 februari 2010 16:23

kvittrande fåglar, fotbollsspelare på grön plan och snöblask

Jag gick ut med hundarna och när de lyfter på benet mot ett träd så märker jag att något känns fel, eller ovant. Då sitter fåglarna i trädet ovanför och kvittrar och sjunger! Det var som om jag blev slagen i huvudet av våren. Den sa: hej jag kommer snart! Efter det började det snöa stora stora våta snöflingor. De smälte snabbt på både täckjackan och hundarna och våren sa: inte långt kvar nu! Efter ytterligare en stund gick jag förbi skolan där man spelade en fotbollsmatch på konstgräset. Även detta kändes malplacerat med all snövallar men hundarna ville titta på en stund och våren sa: så här grönt blir det när jag kommer om en lite stund.
Mmmmmm man tinar upp från att ha varit i i frysskåpet några månader och bara längtar.....

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.