icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
28 februari 2010 17:52
6

Kan du ge mig träningsråd?

Min syreupptagningsförmåga är låg, min vilopuls hög och mitt blodtryck högt, med andra ord så har jag dålig kondition. Jag har också dåliga mag- och bröstmuskler. Fördelarna är jag har mycket starka vad-, lår-, arm- och ryggmuskler.
Jag har tillgång till ett gym bara 20 m från mitt kontor och 1 timmes lunch. Jag har två hundar. Vilka träningsråd kan du ge mig?

Kommentarer

 • 28 februari 2010 18:42
  Om gymmet har en crosstrainer kan jag starkt rekomendera att du tränar med den. Jag har haft en som jag var jättenöjd med men sålde den då vi flyttade för att det blev för trångt. Man får upp ett bra flås men blir inte dödligt flåsig (som jag brukade bli då jag ex sprang). Min kondition blev så mycket bättre då jag tränade med den. Kanske inget supertips (så jag i nukäget knappat tränar alls, förutom promenader) men jag tänkte jag skulle dela med mig av min erfarenhet då jag tyckt den var bra :)
 • 28 februari 2010 18:52
  Vi får nya maskiner om ett par veckor och jag tror de sa att en av maskinerna var en crosstrainer. Men ska jag vara ärlig så vet jag inte riktigt vad det är för något :-) Det är 20 år sedan jag tränade på gym...
 • 28 februari 2010 18:56
  För konditionen är ju promenader till att börja med tillsammans med hundarna. Sen kan du ju öka på med crosstrainern på gymmet eller löpband där du successivt ökar farten till att börja springa. Sen ska du ju träna alla kroppens muskler. För magens skull ska du lära dig att använda den lilla magmuskeln som sitter under naveln. Den ska du spänna till 10% hela dagarna. För att veta om du spänner rätt muskel så kan du lägga dig på rygg och känna med fingrarna ett par cm in på magen från höftbenet räknat. Då kan du lära dig att spänna den. Det är grunden till all magträning. Den håller också ryggen på plats. Sen finns det ju 1000 tals olika övningar men all början är bra. Kram
 • 28 februari 2010 18:59
  Kollade på nätet, en crosstrainer är alltså ett mellanting mellan en träningscykel och en trappmaskin. Det kan nog passa eftersom belastningen på knän nog inte blir så stor i en sån här maskin. Men om jag skaffar mig en pulsklocka, hur många % av maxpuls ska jag ligga på för att snabbast/bäst bygga kondition och hur lång tid? Jag är inte ute efter fettförbränning, det fixar jag ändå, bara flåset är det jag vill förbättra.
 • 1 mars 2010 21:42
  Stinta
  Eftersom du har hundar så borde ju uteträning vara perfekt :) När vädret blir lite bättre kanske du kan prova dig på löpning/jogging programmet jag börjat. Och även att jag väger mycket så fungerar det faktiskt bara jag följer programmet och inte hetsar på för mycket :) http://www.marathon.se/news/article.cfm?ThemeId=294 Man behöver ju inte gå hela vägen på slutet, men det är en bra fingervisning hur man kan börja :)
 • 7 mars 2010 08:41
  för att snabbast bygga upp kondition ska du köra intervaller, kankse ska du fråga på gymmet de flesta gym har åtminstånde introduktion med i priset många har det till och med obligatoriskt

Logga in för att skriva en kommentar.