icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
7 oktober 2010 19:42

Känns bra

Tredje dagen på nystarten nu och jag hamnar lite för lågt kalorimässigt, bara 1126 Kcal men eftersom jag sagt till mig själv att inte äta efter kl 18 så får det vara så. Jag börjar dock bli lite hungrig så jag ska planera lite bättre för i morgon. Men känslan är att jag har kontrollen igen. Jag väljer själv vad som ramlar in i munnen, när och hur mycket. För mig så blir det som mest odramatiskt med mat när jag har kontroll på detta sätt. Annars så flyger tankarna iväg och plötsligt står jag där och tar mig ett mellanmål som jag faktiskt inte behövde. Känns skönt. Fast lite hungrigt...

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.