icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
21 februari 2010 15:18
4

Gott med the efter snöskottning

Sitter i soffan med en god kopp the och tinar upp efter en lång tur med hundarna följt av av att jag skottade fram tre fullständigt översnöade bilar. Har en gammal granne som fick hjälp med sin och två egna bilar så nu går det att fara iväg till jobbet i morgon. Våra gäster är på lägenhetsvisning och jag ska nog ta mig en skön lite tupplur så jag är pigg och glad när de kommer tillbaka. Jag slipper visst till och med att laga mat eftersom min fru skulle slänga ihop en sallad och tyckte det blev trångt med oss bägge i köket. Har det rätt mysigt och bra faktiskt. Hoppas nu bara att tågen börjar rulla ordentligt i morgon så att jag får upp döttrarna hit...

Kommentarer

 • 21 februari 2010 15:52
  hollunge
  Då får vi hoppas på att det inte kommer mer snö! Fast det kanske du vill trots allt?! Det blir ju ett "gratis" träningspass. hihi Nä, jag hoppas på att våren kommer till oss nu, mycket härligare att ta en cykeltur än att skotta snö. peppkramar till dig.
 • 21 februari 2010 16:16
  BirtheX
  Hej Falis! Vilken jättefin bild du har! Snöskottning är bra motion och the efteråt får även jag!
 • 21 februari 2010 17:14
  Snöskottning är bra motion, snällt att hjälpa grannen också. Efter att ha varit ute i kylan är det gott med något varmt.
 • 21 februari 2010 17:37
  Grannen är trevlig karl i 90 års åldern. Han är i mycket god form för sin ålder, men snöskottning är lite att ta i och man blir lite rädd för hans skull när han är ute och går på snö och is. Men bil kör han galant med kraft och vaken blick. Idag har varit en riktigt bra dag. Det är skillnad mot igår då man måste ut med hundarna även i snöstorm och idag då man völjer att vara ute.

Logga in för att skriva en kommentar.