icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
14 oktober 2010 08:15
2

Fortsätter att gå bra

Min nystart är nu inne på nionde dagen och -2,1 kilo. Det är svårt att förstå hur stor skillnad lite planering faktiskt har. En planerad måltid innehåller ca 500-700 kcal för mig medan en oplanerad hamnar på ca 1000-1200 kcal. På en vecka är det en skillnad på ca 8000 kcal!!!!! Och jag känner ingen direkt skillnad faktiskt, det är ingen uppoffring. Snarare blir det så att motivationen ökar med resultatet på vågen.

Kommentarer

  • 14 oktober 2010 10:32
    Är också inne på nionde dagen och det går bra. Kör på bara. Det är lite trist med planering men det går nog inte utan......................
  • 14 oktober 2010 21:28
    Shiizuka
    Bra jobbat Falis!

Logga in för att skriva en kommentar.