icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
7 september 2009 09:08
1

Första test av statistiken

Hm, är inte helt övertygad men de första tre dagarna med att försöka pricka in ca 120 g protein och 10 g kolhydrater har gått ganska bra. Fettet har blivit lite olika beroende på hur mätt/omätt jag varit. Resultatet är ändå - 6 hg, 0 hg och -2 hg de tre första dagarna. Jag fortsätter så jag får ihop ca 10 dar så får vi se sen om jag kan dra några slutsatser. Annars lunkar det på, jag äter bra, jag mår bra. Men jag sitter som på nålar och ska få besked om ett nytt jobb denna vecka. Vi är två stycken kvar efter tre intervjuer, tester och referenstagningar. Hoppas hoppas hoppas! På första intervjun vägde jag 137 kg och på den tredje 126 kg. Fatta vad det gjort för självförtroendet och den energi som man utstrålar i ett sådant sammanhang! Håll tummarna!

Kommentarer

  • 7 september 2009 09:12
    Håller absolut tummarna! Och åtta hg på tre dagar är ju ett dunderresultat! Många skulle vara överlyckliga om de gick ner såpass på en vecka. Härligt att du mår så bra och känner dig energisk! :-)

Logga in för att skriva en kommentar.