icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
1 december 2011 18:51
3

Det går nästan för lätt

Sitter och jäser efter en stor kebabsallad och funderar på vad tusan jag gjort de senaste månaderna. På tio dagar har jag gått ner 2,9 kg utan att behöva anstränga mig eller något. Tvärtom mår jag bara bättre för varje dag. Idag blir det 1150 kcal i underskott så det rasslar väl på ett par hekto till till i morgon bitti. Utmaningen i morgon blir ett dignande julbord. Men att käka LCHF på ett julbord är en piece-of-cake. Vem vill ha potatis till laxen igentligen? Eller ris ala malta? Eller ostkaka och sylt? Måste man verkligen trycka i sig godis som avslutning? Näe lax i långa banor blir det för mig, och köttbullar om de är bra, och sill åsså julskinka förstås!

Kommentarer

 • 1 december 2011 19:00
  FrkM
  härligt att höra att det rasslar. det går bra för dig! bra jobbat! :)
 • 1 december 2011 20:08
  gittan52
  Bravo!
 • 1 december 2011 22:22
  Härligt att det rasar :) i vikten jag ska oxå på julbord knytis i helgen ser fram i mot det och ska ta det jag verkligen vill ha :) men bara 1 gång hoppas jag klarar det har fixat 4 kg på lika många veckor :) Bra kämpat :)

Logga in för att skriva en kommentar.