icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
23 november 2011 20:41
1

Bra start

Snabbt, mycket snabbt kom jag in i matdagboken, vägandet på morgonen och komponerandet av maten. Ja, bara det att jag står och fixar matlåda dagen i förväg är ett stort plus i kanten. Det är som gamla (goda) vanor och tankebanor slagit in. Vågen vände ner och pekar efter ett par dar ner 0,7 kg. Målet blir att nå under 100 kg till den 27 mars, då är jag tillbaka precis där jag var för två år sedan. 27 mars 2010 var en lycklig dag då jag inte varit under 100 kg på 20 år och jag svor på att inte gå över 100 igen. Men här är jag 116,9 kg tung innan jag tog tag i det igen. Ett favorittalesätt är: det handlar inte om hur du faller utan hur du reser dig igen! Jag har rest mig!

Kommentarer

  • 23 november 2011 22:45
    Härligt att höra, lycka till !!

Logga in för att skriva en kommentar.