icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
27 februari 2010 08:14

Ahhhhrrrrg!

Ytterligare en vecka med handbromsen ilagd. Står fortfarande på 104,8 kg. Det är inte så att jag fuskar eller nåt, allt går jättebra med maten men kroppen vill helt enkelt inte släppa ifrån sig nåt just nu. Det är inte den första platån jag varit på och jag vet att efter ett tag på platån så går det hastigt ner till nästa platå. Men ändå! Det är inte roligt när det inte händer ett dyft på vågen. På 14 dagar har jag åkt upp och ner runt 105 kg strecket och inte kunnat se någon anledning till varför inget händer. Det är väl bara att fortsätta på inslagen väg och hoppas på att kroppen fattar att det fortfarande finns massor med extraenergi lagrad i fettreserverna och att det är ok att släppa ifrån sig lite till.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.