icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
11 oktober 2009 11:28
1

Ändrade matvanor

Hej allihopa! Det är inte helt lätt att äta enligt LCHF när man inte bor hemma. Har bott på hotell i två veckor nu och kan inte riktigt styra maten som jag vill. Det enklaste sättet är att fortsätta ta bort så mycket kolhydrater som möjligt och istället lägga till grönsaker. Så LC fungerar men HF alltså mycket fett fungerar sämre. Det blir nog lite för mycket protein också, alltså kött och grönsaker mest hela tiden. Men även det fungerar och jag har gått ner två kilo till på de här två veckorna. Väger nu in på -17 kilo sedan den 23:juli. Det känns såååååå bra. "Bara" 40 kilo kvar för att nå mitt mål vilket jag planerat att nå den 15:e september 2010. Förmodligen kommer jag kunna nå det bara med hjälp av maten, men jag känner ju nu att jag vill börja motionera. 120 kg är fortfarande mycket att dra runt på, men om några veckor ska vi väl ha hittat någon stans att bo och då får jag även upp hundarna som kräver motion. De ska bli min nästa draghjälp hade jag tänkt. Ja, de ska ju inte dra mig men de ska hjälpa mig att komma ut mycket mer. Sedan är nog nästa steg ändå att köpa ett par rollerblades och stavar. Min fru såg skräckslagen ut när jag sa det och min ena dotter förbjöd mig fullständigt om jag inte köpte riktigt bra skydd och hjälm. Hm, de kan nog inte se det framför sig. Det passar liksom inte in med mig. Men det de inte sett är jag åkte mycket skridskor som ung och att jag provat på rollerblades (på sunset boulevard) och tyckte det var skitkul och rätt enkelt. Stavarna sen kan ju få det att likna skidåkning vilket jag också var rätt bra på som ung. Tror det blir mer allsidig träning dessutom. Men jag ska inte gå in i någon 40-årskris och anmäla mig till vasalopp eller vätternrundan. Nån måtta får det va!

Kommentarer

  • 11 oktober 2009 12:06
    gittan52
    Du gör ju en fantastiskt viktresa! Jag har testat LCHF ett par gånger, men det fungerar inte för mig, i alla fall inte så länge barnen bor hemma.

Logga in för att skriva en kommentar.