icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
18 oktober 2009 08:15
9

-18,5 kg

Hej, den senaste veckan har det gått fortsatt riktigt bra med maten trots hotellboende och 70 års kalas. Men det är klart att det blir lite tråkigt att trycka i sig alla dessa grönsaker som är alternativet på både stan och lunchmatsalen. Det är nästan så att man utvecklar kanintänder. Yttterligare 1.5 kilo är tappade någonstans på vägen och jag har nu tappat 18,5 kg totalt på knappt 3 månader. Jag måste nog köpa mig ett par nya finskjortor snart. Mina senaste i str 49/50 börjar snart klassas som tält. Jag som fyllde ut dem så väl alldeles nyss! Det är storlek 45/46 som gäller för mig nu och det är väl XXL. Så om ytterligare 15 kg så borde jag få på mig XL kläder vilket skulle öppna upp en helt ny klädvärld... Vi hörs om en vecka igen Kram

Kommentarer

 • 18 oktober 2009 08:28
  18.5 kg. Riktigt bra jobbat. Grattis!!!
 • 18 oktober 2009 09:10
  Super jobbat! På 3 månader! Grattis!
 • 18 oktober 2009 09:11
  Grattis! Måste kännas underbart att få bort så mycket.
 • 18 oktober 2009 10:19
  Shit, på bara 3 månader!? Hur gjorde du??? Grattis :)
 • 18 oktober 2009 12:33
  Jisses så duktig du är trots restaurang maten du måste äta. Pep till dig
 • 18 oktober 2009 14:02
  Hur jag gör? Jag har blivit avgiftad från mitt sockerberoende som nummer 1 med hjälp av LCHF! Jag skriver in ALLTjag äter i matdagboken som nummer 2! Jag har mentalt gått igenom varför jag är tjock och lagt upp en målbild över hur jag vill vara som nummer 3! Sedan tar jag konsekvensen av det och allt som jag lärt mig under de här tre månaderna och trimmar intaget av mat så att jag hela tiden ligger långt under mitt "behov" av energi, varje dag. I medel har jag ätit ca 1900 Kcal när mitt "behov" ligger på 2900 Kcal. Jag har helt enkelt bytt livsstil!
 • 18 oktober 2009 14:04
  Att få se byxorna ramla av, att få glada kommentarer av er, att titta på vågen, att känna energin komma tillbaka är massor av småsaker som gör det hela enklare också!
 • 18 oktober 2009 15:12
  Grattis Falis, bra jobbat!
 • 18 oktober 2009 19:31
  Fantastiskt! *rungande applåder* Det är såna som du som får såna som mig att fortsätta trots att jag själv inte går ner nåt, men mår så mycket bättre av den här kosten. Det där med nummer 3... det har jag nog missat. Det får bli min läxa att göra imorgon. Pepp!

Logga in för att skriva en kommentar.