icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
7 mars 2010 08:25
9

-10 kg i år

Idag har jag gått ner exakt 10 kg sedan den 1/1. Från dag till dag eller vecka till vecka känns det inte som om det har hänt någonting, men när man kan blicka tillbaka så kan jag ju se att det har gått....utmärkt.
Jag fick frågan från min sjukgymnast på jobbet om jag var ute och gick med hundarna eller om hundarna var ute och gick med mig. Det var en liten tankeställare så idag var jag ute tidigt och gick en timme med dem så jag blev ordentligt varm trots -10 grader ute. Det gick ju jättebra! Det verkar som om huvudet inte riktigt har hängt med i viktminskningen. Jag går som om jag fortfarande vägde 137 kg, men min kropp är ju 34 kg lättare nu och klarar ett helt annat tempo. Det är bara huvudet som måste fatta det nu. Men det är samma sak när jag ser mig i en spegel i en butik eller ett skyltfönster, jag känner inte igen mig själv.
Konstigt nog är jag MER missnöjd med min kropp idag än för 8 månader sedan. Kanske för att jag inte längre brydde mig då. Men nu så är jag så...lös! Förut spände allt åt alla håll och nu dallrar det. Det är som om fettet på bålen och då särskilt under naveln inte tillhör mig utan är påslängt efteråt. Frågan är om jag inte kommer behöva avsluta min viktnedgång med bukplastik. Ingen höjdare precis. Men, men det är lite drygt 20 kilo kvar så det får bli en senare fråga.
Hurra idag för -10 kg i år!

Kommentarer

 • 7 mars 2010 08:35
  bara det inte går för snabbt, jag tänker så att resten av kroppen hänger med. fästmannen min gick ner från över 100 kg till 65 kg på bara några månader och fick en massa problem (vet inte exakt då det är före min tid med han). däremot vad jag förstått så jumer man väger ju snabbare kan man gå ner utan skada.
 • 7 mars 2010 09:38
  Grattis!! Bra kämpat och kul med så bra resultat! Pepp
 • 7 mars 2010 09:45
  Jag tycker att du är VÄLDIGT DUKTIG!! Pepp!
 • 7 mars 2010 09:49
  Sara1984
  GRATTIS!
 • 7 mars 2010 09:56
  Superbra!! Förstått att du äter LCHF, äter du under ditt kcalbehov också?
 • 7 mars 2010 10:47
  Hej Johan! Ja, jag äter under mitt kcal-behov. Jag är en av de som äter LCHF men ändå inte är fanatiker. För mig handlar det om att äta god mat utan att "lida". Jag tycker exempelvis att bacon och ägg till frukost är lyxigt medan gröt är rena pinan och mackor är tja mest jobbigt att tugga. Att byta ut potatis, ris och pasta mot grönsaker på lunchen är ju bara så skönt när man slipper utfyllnaden och får riktiga smaker och färger istället. Smakerna framhävs ju sedan av en god sås, kall eller varm. För mig så har främst frukosten skapat en mättnadskänsla som jag sedan bär med mig resten av dagen. Denna typ av diet har också inneburit att mitt sötsug helt är borta. Då pratar vi mängder av godis, glass, läsk, juice och kaffebröd som jag inte satt i mig för att jag inte har haft behov av det. Så då kommer vi till frågan om hönan och ägget. Är det på grund av LCHF som jag gått ner i vikt eller på grund av ett lägre kalorintag? Hm, själva kemin bakom låter jag bli att kommentera, men jag kan ju säga som så att det finns ingen annan diet som jag känner att jag skulle kunna följa. Den här passar mig, min smak och mitt kynne som hand i handske. Det är idag oerhört svårt att äta på det här sättet och överskrida kaloribehovet. Det har hänt 5 ggr på 228 dagar varav två tillfällen var julbordet. Rena fakta annars: Jag har i medel ätit 952 kcal under mitt behov varje dag. Före dieten så åt jag ca 1000 kcal över mitt behov. Jag har i medel ätit 141 g fett per dag, 115 g protein och 21 g kolhydrater. De senaste två månaderna är siffrorna 134/120/23 vilket ger 1797 kcal. Hela viktnedgången är pga ändrade matvanor. Ingen motion har varit inblandad. När man väger 137 kg så är motion inget alternativ eftersom det sliter så fruktansvärt på kroppen. Det är först nu strax över 100 kg som jag känner att jag kan och tycker att det är roligt. Min utmaning nu är att skaffa mig bättre syreupptagningsförmåga, skaffa mag- och bröstmuskler samt tappa ytterligare ca 20 kg för att få ner blodtryck och annat.
 • 7 mars 2010 10:56
  Tack för alla peppningar, det värmer och hjälper!
 • 7 mars 2010 11:16
  Kicka
  Grattos!!
 • 7 mars 2010 16:25
  gittan52
  Härligt Falis!

Logga in för att skriva en kommentar.