icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej!
Sommaren 2009 så nådde jag botten då jag klev upp på vågen och kunde konstatera att jag hade 40,0 i BMI vilket klassas som sjuklig fetma. Det fick mig att börja leta efter det som skulle kunna vara min metod för att gå ner. Jag hade allvarliga funderingar på en gastric bypass men hittade till slut LCHF samtidigt som matdagboken. Det tillsammans med att jag byggde upp både målbilder och skräckbilder i huvudet om hur jag ska se ut och må när jag fyller 50 gjorde att jag äntligen klarade av att ta tag i min vikt, mitt beteende och de bakomliggande orsakerna till mitt matmissbruk.

Sommaren 2010 så hade jag gått ner 42 kg, minskat midjemåttet med 30 cm och höftmåttet med 15 cm.

Sen var jag väldigt nöjd med mig själv och tappade fokus, slutade skriva i matdagboken och slutade väga mig och började sakta gå upp igen. Nu i november 2011 så har jag gått upp 22 av de 42 kg jag tappade. Jag säger bara en sak:
Hej igen Matdagboken! Jag behöver dig!
28 februari 2010 07:49
1

- 1 kg sen igår!

Igår vägde jag in mig på 104,9 och idag 103,9. Hoppas att det inte bara är en tillfällighet utan att det tar lite fart igen efter två veckors stiltje.Jag har verkligen längtat efter den dagen då jag väger mindre än 100 kg. Jag får väl kanske akta mig så att det inte blir någon mental spärr med 100 kg men då mitt mål är att landa på 80 kg så är ju ändå 100 bara något som jag ska passera.

Jag undrar lite vad man har för midjemått när man väger 80 kg? Nu ligger det på 116 cm, men all viktminskning kommer ske på midjan. Benen är mest muskler förutom lite fett kvar uppe vid ljumskarna, armarna är helt ok och kommer inte heller minska något. Jag var tidigare så tjock att jag hade fettvalkar på ryggen och i nacken, men det var bland det första som försvann, När det gäller bröstkorgen så har jag fortfarande några kilo fett kvar, jag bedömmer det till 2-3 kg kanske. Så nästan allt sitter runt midjan. Att gå ner två storlekar till i byxor ska man ju fixa från dagens 38" till 34". (38" är ju 96 cm så det går ju inte riktigt att jämföra med min midja på 116 cm.) Men vad ska man tro om midjemåttet då? 100 cm bör man ju komma under, men är det rimligt att sikta på 90 cm?

Nåväl nu ska jag ta ut hundarna på en promenad före frukosten, det verkar som om det är rätt varmt fortfarande så jag tar väl en tunnare jacka idag och går lite fortare istället så håller jag värmen uppe utan att bli för svett.

Kommentarer

  • 1 mars 2010 22:29
    Stinta
    Nu är ju jag tjej, men väger ca 80. Midjemåttet är runt 90 och "fläsket runt magen vid naveln" är 105. Enligt flera viktsidor verkar gränsen gå vid 94cm för män, över det räknas som hälsorisk.

Logga in för att skriva en kommentar.