icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Äter strikt LCHF, har 65 kg att gå ner (minst). Bloggar lite sporadiskt. Vill inte ha fler måsten, men kanske bättre att blogga här än att hänga på Facebook?
26 maj 2013 11:54
4

Upp i vikt, men vad bra det går!

Har haft hektiska veckor som kört slut på mig igen. Eller. Jag tar om: JAG har kört slut på mig själv genom att ha för höga ambitioner kring sociala aktiviteter och genom att sova för lite under samma period. Mathållningen har dock gått finfint, jag har planerat ganska bra, har haft matlådor till min rehabaktivitet, och har haft bra räddningsplankor i kylen. Har också vardagsmotionerat långt mer än normalt, det har blivit både promenader, trädgårdsarbete och cykling till/från skola/förskola. Har dock inte haft en chans att hinna/orka registrera i matdagboken vad jag ätit eller motionerat, och förmodligen har jag överkonsumerat mjölkprodukter, för vågen står stilla, och pekar till och med lite upp (5 hekto). Kanske har vinet under kalashelgen sagt sitt. Och de mängder av tzatziki och coleslaw som blev över efter kalashelgen, och som jag ätit i en vecka, har nog också gett lite för mycket kolhydrater. Annars är det ljuvliga tider att äta strikt LCHF. Att äta grillat med fet sås eller kryddsmör till, och så egenskördad sallad till. Lokalt skördad sparris med parmesan... mmm... Har en sprillans ny grill med bra möjlighet till indirekt grillning. Kycklingspett, laxsida i halster och fisk i folie ska jag testa den kommande tiden. Just idag regnar det, så då blir det mat från elspis... Summa summarum: jag har visserligen varit superstressad, men har klarat det utan tröstätning, utan sockersug, utan krånglande mage men med en massa skön motion! Mår ganska bra ändå, efter ett par dagars vila och smartare sociala val. Hoppas att det går bra för er andra därute. Pepp!

Kommentarer

 • 26 maj 2013 12:33
  perjoh
  Väntar på att laxsidorna går ned i pris, brukar direktgrilla de i klotgrillen med locket på med enbart skinnsidan ned och helst med rökspån. Skinnet brukar bli helt svartbrännt och går lätt att dra av den nygrillade laxen, misslyckades dock en gång då den fick ligga på för länge, då hann även köttet närmast skinnet också bli brännt.
 • 26 maj 2013 21:00
  Mmmm, det låter sjukt gott med bränd skinnsida (ja, det som blir kvar, då). Lite roligare med direktgrillning. Ska testa med rökspån nångång, nån särskild "doft" du rekommenderar?
 • 27 maj 2013 09:15
  perjoh
  Hickory är och har under många år varit min favorit. Testade nyligen pecanspån som omväxling och den var ok men hickory är ändå favoriten. Vad för typ av grill har ni?
 • 27 maj 2013 11:30
  Hickory låter spännande, får botanisera! Har en grilltunna med lock!

Logga in för att skriva en kommentar.