icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Äter strikt LCHF, har 65 kg att gå ner (minst). Bloggar lite sporadiskt. Vill inte ha fler måsten, men kanske bättre att blogga här än att hänga på Facebook?
11 juni 2013 16:50
3

Stress, vila, LCHF och periodisk fasta.

Fortsätter att uppleva att jag har hektiska dagar, även om det mest är i mitt stresskänsliga sinne det är så. Fläng, ja, stress, hm, nja. Måste undvika att skapa stresshormoner enligt doktorn, och det gör jag oftast. Även om det betyder att jag är "tråkig" och tackar nej till det mesta. Senast idag en lekdejt efter förskolan för lillemannen och sen en inbjudan till ett midsommarfirande 4 mil bort. Måste hela tiden kolla av om jag gör något för min/barnens skull, eller för någon annans skull. Nästan allt som inte är för vår skull går såklart bort (i mina ögon har barnet mindre behov av att leka hos förskolekompis två timmar till efter 7,5 h ihop på förskolan, än vad jag har behov av en lugn kväll hemma, utan onödig logistik). Tar det extra lugnt efter helgens Lalandia- och Legolandresa. Det var en suveränt rolig resa, och bara en gång på hela resan bröt jag ihop, och det förmodligen för att jag sovit dåligt första natten (kaffe efter kvällsmaten? Orutinerat!). Hehe, ja, det var ändå lite med tanke på hur mycket stressfaktorer som fanns omkring mig. Hade sen hela söndagen hemma och fick packat upp och tvättat och handlat, så nu är vi tillbaka i rutinerna. Så mycket rutiner vi nu hinner få innan skolavslutningen på fredag! Matmässigt funkade resan riktigt bra. En måltid gick knappt att rädda LCHF-style, jag blev nedröstad och lunchen blev på Pizza- och Pastabuffe. Det var stört omöjligt att få valuta för mina 169 DKK, pastan var blandad med pyttelite sås, så där fanns inget för mig, och pizzan visade sig vara en tjock panpizza med väldigt tunn topping. Max två teskedar per slice, en tsk ost och en tsk korv/kött! Inget vatten i dryckesautomaten, bara läsk eller juice! Fy vad de gör sig pengar på att servera mjöl och sockervatten till folk, haha, jag älskar att inte bli ett dugg sugen på det där hemska som jag åt förr! Skrapade av toppingen på sex bitar pizza, och jag blev till sist mätt efter en djupdykning i salladsbuffens ostfack+ ceasardressing på det. Tror att jag var den enda i vår grupp som inte var däst efteråt, men jag slapp ju stärkelsechock... Legolands högsäsong är väl inte igång, men oj vad de hade kunnat sälja mer glass, kaffe, korv osv om de bemannat upp alla kiosker. Nu var det 20-40 man i kö nästan överallt, och då hoppar iallafall jag över handlandet... Nåja, vi hade inte direkt tid att äta i onödan, vi ville titta/åka! Svårt att sia om min vikt efter resan, jag har ätit strikt LCHF hela tiden, kan bara påminna mig om en kaffe som byttes mot en kaffe frappe, förmodligen full av kondenserad mjölk. Mensvecka, och då samlar jag nog på mig vätska och det är vanskligt att väga sig. Vågen visade 129,2 igår, 128,6 idag. Väger mig på måndag igen och får se om jag ska justera min viktticker uppåt eller neråt :). Blir mer peppad av att behålla lägstavikten där (128,4), även om det är en smula självbedrägeri... Skriver inte in min mat/motion i MD just nu, tycker att det funkar hyfsat ändå. Smygprovade periodisk fasta idag, vaknade 6.30 och magen började mullra vid 09, men jag var inte hungrig. En kopp te och ett stort glas vatten drack jag under morgonen. Vid halv 11 var jag dock så hungrig att jag åt fast att jag hade tänkt ha ett ätfönster mellan 11 och 19. Då hade jag fastat sedan kl 18 kvällen före. Haha, inser just att det blir 16,5 h fasta. Hehe. Då kör jag på det morgon också, och hoppas att jag inte mullrar för mycket när jag hälsar på på mitt jobb... Gillar tanken på att äta först vid lunchtid, hoppas att jag ska orka igenom eventuell yrsel, eller vad som nu kan bli övergångsbekymmer för mig. Midsommar om en dryg vecka. Hemma eller hos en granne, utan måsten och bilkörning ;). Då blir det varmrökt lax, sparris, romsås, jordgubbar och vispgrädde. Mums!

Kommentarer

 • 11 jun 2013 18:29
  perjoh
  Ett bra tillfälle att prova på periodisk fasta är på helger, om man inte har alltför morgontidiga barn, eller på semester då barnen inte ska iväg direkt på morgonen. Man äter brunch istället, då är du en liten bit på väg. Bra jobbat på pizzerian, att klara av det kan vara stärkande för självförtoendet.
 • 11 jun 2013 20:08
  Jätteduktigt att klara av utan att äta pizza/pastan! Starkt gjort!!! Super att du är så stressmedveten! Då kommer det att bli asbra. Att sålla bland sina aktiviteter och faktiskt sätta sig själv och sin egen önskan i första hand är något jag alltid har väldigt svårt för, men har blivit mycket bättre på senaste tiden, det är ju så mycket lättare att säga ja än nej... Pepp!
 • 11 jun 2013 23:36
  Tack för pepp! Får se om jag avvaktar med PF till hemmasemester om ca en månad. Har tyvärr ätit lite för sent ikväll, först räknade jag fel och fick ingen kvällsmat förrän efter äldste sonens fotbollsträning (ja, lite logistik var det allt ändå) vid halv 8, och sen har jag småplockat ölkorv och babybel istället för att gå och lägga mig. Hm. Första målet vid 14 imorgon låter omöjligt. Vi får se hur det känns!

Logga in för att skriva en kommentar.