icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Äter strikt LCHF, har 65 kg att gå ner (minst). Bloggar lite sporadiskt. Vill inte ha fler måsten, men kanske bättre att blogga här än att hänga på Facebook?
21 July 2013 19:41
2

Semestrar på (LCHF)

Njuter vidare i min ledighet och har det riktigt bra. Vädret gör ju sitt!! Sol, sol, sol, och så lite svalt några dagar, sen sol, sol... Kunde inte valt en bättre sommar för hemester! Hinner med att tänka LCHF precis hela tiden. Den lilla matplanering jag gör. Fantastiskt enkelt! Lagar mycket åt gången, och kan lata mig emellanåt. Det enda som jag inte har riktigt kontroll på är att det blir mer vin och mörk choklad, i bland, och det gör väl att vågen står rätt still, men det är inget jätteproblem. Motivationen tryter inte alls, jag vet att jag får ont i magen av t ex mackor. Så här tänker jag äta, livet ut(?). Det tog mig ca tjugo år att gå från stl 40 till stl 46, och fem år att gå från stl 46 till stl 56. De första tio storlekarna vill jag ju gärna gå ner det närmaste året, men sen kan det få ta sin tid. LCHF funkar alltså fortfarande, värre är att undvika stress, när alla andra är lediga och vill umgås. Orkar inte riktigt med all logistik... Hade dock en bra dag igår med barnen hos mormor, och "egentid" för mig (tränar på att vara nåt annat än bara mamma eller kollega). Det blev konstutflykt med long-time-no-see-väninna (trots att det egentligen var galet bra badväder). Vi satt länge i solen efter konstrundan, på en uteservering där det hanns med mycket rosevin, och där det var ok mat. Bort med pommesen bara! Det kändes mest härligt att vara iväg i 12 h. Fast nu, dagen efter, behöver jag lite vila... En annan ambition är mina dagliga promenader. De är fortfarande inte rutin, men jag har några veckor på mig att nöta in dem, innan skola och jobb börjar. Tre veckor ledigt kvar!!

Kommentarer

  • 22 Jul 2013 10:15
    Åh vad härligt! Duktiga du som fixar egentid och lyckas med maten! Vin och choklad kanske kan få höra sommaren och semestern till? Jag "glömde" att jag (som du) får ont i magen och åt rabarberpaj hela helgen. Biter i det sura äpplet idag... ;) Promenaderna kommer du fixa snart - du är ju så inspirerande motiverad! Jag har kommit ur rutinerna med träning just nu, men tänker börja träna på morgonen när jag vaknat för det funkar allra bäst för mig. Anyday now...! Stress som stress är väl kanske dåligt, men det känns ändå lite trevligare när man stressar för att hinna umgås med massa vänner!? Stressa lugnt och ha en härlig måndag!
  • 22 Jul 2013 10:26
    Jo, logistiken för att träffa vänner kan man ju alltid skruva ner genom att sänka alla ambitioner och fokusera på mötet. Imorgon åker vi två dagar till vänners föräldrars sommarhus på en ö och DET blir en prövning i att släppa kontrollen (jag måste inte veta allt om hur det är planerat), öva mig på att ta emot (men SKA vi verkligen inte ta med lakan och handdukar??) och på att vara lite bekymmersfri ( det går säkert bra med alla allergier, med maten, med bagaget - det finns affär och restaurang.)... Blir en snabbpackning ikväll (tar denna gång med för lite!!) och sol och bad idag :).

Logga in för att skriva en kommentar.