icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Äter strikt LCHF, har 65 kg att gå ner (minst). Bloggar lite sporadiskt. Vill inte ha fler måsten, men kanske bättre att blogga här än att hänga på Facebook?
10 juli 2013 14:36
5

Redo att utöka livstilsförändringen! (LCHF)

Blev glad i morse när jag ställde mig på vågen, på lite avstånd från mensveckan. Tyckte det stod samma som veckan innan semestern. Nöjd. Men nu när jag skulle lägga in vikten här, inser jag att jag HADE tappat 0,4 kg. Nytt lägsta alltså, och minus 8,8 kg sen jag inledde för tre månader sedan. Apnöjd!!!! Det var alltså klokt att låta bli nötter, choklad och vin i en vecka, hehe, det kunde jag nog ha räknat ut, utan bevis. (första semesterveckan var en lägervecka med helpension där jag kompletterade med fett till maten, ingen askes, men alkoholfritt och allt snask som fanns var sånt jag inte klarar) Maten - check. Motionen - back in the saddle med mina dagspromenader från och med idag! Egentid - aha, en ny aktör i mitt liv, som ämnar att göra livet roligare, mig gladare och i slutändan familjen mer harmonisk. Egentid ska inte vara motion, eller tv/bok när barnen lagt sig - det ska vara utöver detta. Självvald kvalitativ stimulans. Träffa vänner, kulturella upplevelser, dejting. Varje vecka. Typ. Börjar... Eh. Ja, imorgon! Då kommer två goa kollegor hit, det får bli en smygstart på kvalitativ stimuli! Nu ska jag bara acceptera att det är ostädat, att jag inte vill baka nåt (ens lchf) och att det duger ändå. Frallor från bagaren får det bli, och så köpte jag nytt ekologiskt te, chai och rabarber/vanilj som lät så gott! Det blir bra! Nu blir det promenad. Haha!!

Kommentarer

 • 10 jul 2013 16:18
  Låter som en utmärkt plan! Och egentid är A och O för att man ska orka resten av tiden! Har du ett bra nätverk för barnvakteri? Tycker också att det är svårt att acceptera att allt inte är tiptop när man får besök. Ett utvecklingsområde att inte stå och skura in i det sista, eller ännu värre - att undvika att bjuda hem folk! Och 8,8 kilo på TRE MÅNADER!!! Det är ju asbra!!!
 • 11 jul 2013 14:10
  Tack Cirpa! Jag har barnens mormor på 200 meters avstånd, och hon är pensionär och jättevillig att hjälpa till, så det är bara jag som måste... Släppa kontrollen? Lära mig att be mer om hjälp? Ja, både och tror jag :). I morse cyklade killarna till mormor, och jag tog emot mina fina kollegor. Skurade en toastol, det får jag erkänna, men i övrigt fick det vara som det var (skitstökigt!)
 • 11 jul 2013 14:13
  ...och vi satt ju ändå ute och mös under parasollet. Nu ska jag promenera en omväg till mormor med frallorna som blev över, för nybakat surdegsbröd vågar jag inte ha hemma! Jag klarade ändå 3,5- timmarsfikan på chai, mörk choklad och vatten. Lite bra att frallor och pålägg inte kan stå ute hur länge som helst i detta väder... Var hungrig på en tonfisksallad som fick åka ner nu efteråt. :D
 • 11 jul 2013 22:26
  Snyggt jobbat med fikat! Och vilken lycka att ha en villig mormor som granne!!! Då är det bara du som behöver "lossna lite" ;)
 • 12 jul 2013 19:10
  :)

Logga in för att skriva en kommentar.