icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Äter strikt LCHF, har 65 kg att gå ner (minst). Bloggar lite sporadiskt. Vill inte ha fler måsten, men kanske bättre att blogga här än att hänga på Facebook?
7 July 2013 19:35
4

Med lite planering funkar det ju överallt! (LCHF)

Har just varit på fem dagars läger med helpension och var orolig för att min LCHF-mathållning skulle vara svår att hålla. Kunde tyvärr inte anmäla allergi, men egentligen får jag numera ont i magen av för mycket kolhydrater, särskilt gluten. Det gick iallafall finfint, främst beroende på att jag hade med mig majonnäs, smör och vispgrädde. Hade också bunkrat upp med fetaost, mozzarella, babybel och ölkorv, men behövde aldrig ta till den reserven. Valde ägg till frukost, tog det protein och en del av grönsakerna som serverades till lunch/middag, och nöjde mig med kaffe när alla andra svullade limpmackor till fika. Kompletterade det hela genom att springa till matsalen med mina feta produkter till och från gästkylen. Det gick hur bra som helst! Någon dag har jag såklart fått i mig "halvdåliga" (i LCHF-kosten) saker som matlagningsgrädde i en sås, köttbullar med potatisflingor och falukorv med låg fett- och kötthalt, och det har jag märkt på hur magen betett sig. Jag hoppas att det kompenseras av att jag varit långt från vin, mörk choklad, nötter och jordgubbar... Har inte vägt mig en morgon sen vi kom hem än, men eftermiddagsvägning idag visade plus 0,4 kg jämfört med lägstavikt morgon, så jag har hopp om att till och med ha gått ner. Imorgon bitti får vi se! Det känns iallafall som ytterligare en sten som lättar, jag har valt en kosthållning som fungerar i alla väder, och som är lika lätt/naturlig att ta hand om som min ena sons laktosintolerans och äggallergi. Blev inte ens frestad av glass med hemgjord chokladsås eller popcornkväll. Önskar bara att det blir ok att anmäla att man vill ha LCHF-kost när allergier efterfrågas. Snart kanske?

Kommentarer

 • 7 Jul 2013 23:11
  Härligt att höra att det funkar! Håller tummar och inför imorgon ;)
 • 8 Jul 2013 11:35
  Tack! Nja, vågen gick inte ner så mycket som jag ville imorse. Avvaktar några dagar till innan jag väger om mig. Så tråkigt att höja :)
 • 9 Jul 2013 07:24
  annale76
  Så skönt att det funkade även på lägret:), håller tummar för ett minus vid vägning:)
 • 9 Jul 2013 09:28
  Tack Annale!!

Logga in för att skriva en kommentar.