icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Äter strikt LCHF, har 65 kg att gå ner (minst). Bloggar lite sporadiskt. Vill inte ha fler måsten, men kanske bättre att blogga här än att hänga på Facebook?
19 november 2013 08:36
5

Grädde ut, kokosfett in!

Oj vilken skillnad det blir på konsumtionen av grädde respektive kokosfett härhemma sedan jag började med fettkaffe på morgonen istället för kaffe med grädde. Måste liksom ändra shoppinglistan! Känns bra, och är kanske förklaringen till att jag kasade av viktplatån? Hoppar nu ner två hekto åt gången, men så länge det är nedåt så klagar jag inte :). Pepp!!

Kommentarer

 • 19 nov 2013 09:23
  Hur gör du ditt fettkaffe? =) Jag har två ägg och en msk kokosfett. Kanske går att variera? =)
 • 19 nov 2013 11:41
  calice
  Det kanske är godare än vanligt kaffe? Sambon tänker prova, jag dricker inte kaffe, gammal som jag är men kanske skall prova för att slippa colaberoendet? Kokosfett...köper man det på vanlig mataffär? Peppen till dig för viktnedgången!!
 • 19 nov 2013 21:10
  Jag kör på Jojomajas recept ( ur minnet): 35 g smör, 15 g kokosolja, 3,5 dl bryggt kaffe mixas (för att slå sönder fettet så att det hela blir krämigt och lattegott!). Man kan smaksätta med ett halvt krm vaniljpulver (OBS det svarta! Inte vaniljsocker) Ha inte testat med ägg Tjohanna, men måste nog :). Tyckte kaffet ovan lät förfärligt, men mums alltså! Calice- kokosfett/ olja köper jag på Ica, står bredvid olja och vinäger. Det ska alltså inte vara silverpaketet i mejeridisken, det är inte samma sak. Jag tycker att det smakar som en kaffe latte, pepp till dig o sambon! Gissa att ditt colasug mer handlar om det söta, än om koffein, eller? Innan lchf drack jag nästan en liter cola per kväll. Har ersatt med smaksatt bubbelvatten, och med vin lite oftare (viktplatå, aha!) :)
 • 19 nov 2013 21:23
  Linnex
  Härligt! Hepp pepp
 • 22 nov 2013 18:24
  hogis73
  Fettkaffet låter intressant, bytte också bort grädden mot äggmjölk då jag insåg att det sabbade min viktnedgång. Men det kan vara kul att variera ibland. Äggmjölken tycker jag är bra att ta med och blanda på jobbet, men fettkaffe kan nog vara en idé på helger på morgonen när det inte är stressigt.

Logga in för att skriva en kommentar.