icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Äter strikt LCHF, har 65 kg att gå ner (minst). Bloggar lite sporadiskt. Vill inte ha fler måsten, men kanske bättre att blogga här än att hänga på Facebook?
29 april 2013 13:57
7

Den bästa april i mannaminne

Sedan jag flyttade hemifrån när jag var 18 har jag inte tidigare ätit så här hälsosamt en hel månad i sträck. Det är 28 år jag tittar på och jämför med. Sedan jag själv fick ansvaret för att handla min mat har det oavbrutet åkt med läsk, godis, glass i lunchbeställningen eller i kundkorgen. Och så har jag fått försöka banta bort extrakilona som kommit, misslyckats och gått ur "kampen" med fem kilo till som "normalvikt". I april 2013 har jag handlat läsk till mig själv 0 ggr, och inte saknat denna kemikalievätska en enda gång. Jag ha därmed druckit väldigt mycket Loka citron, och lika mycket kranvatten. Jag har köpt 70%-ig choklad och ätit 2 stycken 100-gramskakor under månaden, lite beroende på hur sötsuget har betett sig när jag fått i mig för mycket kolhydrat. Ingen gång har jag köpt mjölkchoklad, eller nåt av det andra jag "knarkade" en påse per kväll (ingen nämnd, ingen glömd). Glass har jag inte tänkt på i affären, och när barnen ätit nån gång så har jag inte ens varit sugen. Jag HAR fallit för sötsuget några gånger, och barnens fredagsmyssnacks och lördagsgodis har faktiskt hamnat i min mage vid några tillfällen, det ÄR svårare när det finns hemma, och psyket måste vara starkt för att stå emot. Efter förra veckans strikta LcHF, var helgens frestelser ok att stå emot, sockersuget var svagt. För säkerhets skull ska jag låta det naturgodis och vanliga blandgodis som blev över åka med min mamma hem här i eftermiddag. Litar inte på mitt psyke i en hel vecka... Har goda chanser att klara en hel månad till på strikt LCHF (det löste sig med mina "pedagogiska luncher", jag kan få ha matlåda med mig, så där löste sig hela maj månad). Tanken är så klart att fortsätta likadant framöver. Har 55,5 kilo kvar att tappa :). Men baby steps! Vågen har varit sjyst nog att fortsätta att peka neråt, trots 3-4 promenader mindre än vanligt i veckan. Så här en dryg dag före första delmål har jag "bara" gått ner 4,5 kilo istället för 5 kg. Men jag har sällan mått så bra, ätit så gott, och nog aldrig skämts så lite för det som finns i min kundvagn när jag handlat. 28 år med skuld och skam, sug och hets, förtvivlan och ångest - mina känslor i relation till mat är på väg att ändras. Glad Valborg imorgon!

Kommentarer

 • 29 apr 2013 14:23
  Astie
  Riktigt bra jobbat! Kör på! :)
 • 29 apr 2013 18:32
  Sitter här och ler för mig själv när jag läser ditt inlägg:) vill bara säga grattis och att du gör ett fantastiskt jobb! Glad Valborg på dig med
 • 29 apr 2013 19:24
  kräftan
  Jag hoppas att MD ska kunna hjälpa dig på resan. MD hjälper dig om du skriver ner allt du äter varje dag. Så det är bara att kämpa på
 • 29 apr 2013 20:53
  Tack för pepp! Ja, det där med att hinna med att notera all mat, kräftan... det jobbar jag på ;)
 • 29 apr 2013 20:57
  Och just det - glömde ju ge "restgodiset" till mamma. Jag rusade ut med godispåsen i högsta hugg när hon precis körde iväg, men hon såg mig inte. Jag frös fast i marken - vad gör jag NU?? Snabb lösning - hela rasket i restavfallet i soptunnan (där gräver jag inte ;)). Inte så bra sorterat får miljöhjälten i mig erkänna, men himla bra prioriterat. Jag vann kampen idag igen!! :)
 • 29 apr 2013 22:34
  kräftan
  Bra gjort
 • 30 apr 2013 16:49
  Hälsa13
  Bra jobbat! Glad Valborg till dig med!

Logga in för att skriva en kommentar.