icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Äter strikt LCHF, har 65 kg att gå ner (minst). Bloggar lite sporadiskt. Vill inte ha fler måsten, men kanske bättre att blogga här än att hänga på Facebook?
15 December 2013 19:25
8

December är min ickemånad.

Just nu är det tungt. Minns inte när jag var så negativt påverkad av den mörka årstiden som i år, ja möjligen i fjol då, men då blev jag precis sjukskriven för utmattning och hade noll d-vitamin i kroppen. Nu har jag ju laddat d-vitamin i ett helt år, och mår rätt bra igen. Suck, tur att det vänder snart! Tände tredje ljuset i advent idag, huset är fullt av adventsstjärnor och vi myser på som sjutton, men ändå är det tungt. Kanske för att det är barmark? Eller, lermark, känns det som när ungarna varit ute... Försöker själv också vara ute mitt på dagen och insupa dagsljuset, men det räcker inte. Jaja, såklart påverkar julstressen också mitt mående. Tusen saker jag vill göra innan jul har nu fått koka ner till: slå in julklapparna, dammsug, köp och klä en gran. Finns det mer batteri i tanten så blir det kanske lchf-julgodisar med mörk choklad. :) Nästa år får det kanske bli Kanarieöarna över jul, tror att det vore klokt för mig att ladda sol i december... Sista måndagsmorgonen på ett tag. Alltid nåt! God kväll!

Kommentarer

 • 15 Dec 2013 19:50
  Vill dela med mig av ett tips! Jag mådde jätte dåligt för någon månad sen pga årstiden! Jag älskar vanligtvis höst och vinter, men i år har det varit tungt! Fick testa rosenrot (Arctic root)av en vän och på 1,5 dygn var jag mig själv igen! Jag tar nu 1 om dagen och 2 om jag behöver extra energi! missade två dagar och blev nedstämd, men mådde bättre så fort jag tog dom igen! Det fungerar inte för alla, men det kan vara värt ett försök :-)
 • 15 Dec 2013 21:10
  Wow, vilken effekt! Det ska jag testa, tack för tipset! Jag har sneglat på rosenrot förut, men tyckt att min megados Dvitamin borde räcka. Men tydligen är mörkret för tufft. Hälsokosten nästa! Ska nog boka några timmar i hälsokostens ljusterapirum också!!
 • 15 Dec 2013 21:23
  Jaaa gör det! du förlorar inget på att prova och det är såå värt det om det funkar :-) ljusterapi var jag också inne på innan jag hittade det här, det verkar så skönt!
 • 16 Dec 2013 20:47
  Rosenrot - check! Tog också med bokningsinfo för ljusterapi, ska se om de kan klämmas in före jul.
 • 16 Dec 2013 21:29
  Härligt! Jag väntar med spänning på en uppdatering och hoppas du får positiv effekt fort :-)
 • 19 Dec 2013 21:51
  Har du känt någon effekt? :-)
 • 20 Dec 2013 06:22
  Ja, jag tror det!! Har ätit sedan i måndags, och igår började jag ta "hel" dos (dvs 2 tabletter isf 1, det står 1-2 på paketet). Tycker sedan i onsdags att livet är lite lättare, mörkret lite mindre kvävande och känner mig mer lätt om sinnet. Det får gärna vara rosenrotens effekt, lite hjälp skadar ju inte. Tusen tack för tipset!!! Nu har jag dessvärre dragit på mig sonens förkylning, men jag hoppas att det blir lindrigt, så lchf-laddad och d-vitaminpumpad jag är :).
 • 20 Dec 2013 14:02
  Underbart :-) Det är bara att köra! jag tog 2 om dagen första tiden och gick sedan ner till 1 när det kändes stabilt :-)

Logga in för att skriva en kommentar.