icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har varit överviktig sedan jag var 8-9år. Sedan dess har det konstant gått uppåt. Jag har i perioder mått otroligt dåligt av min övervikt och känt mig hämmad och begränsad i mitt liv. Stor del av min uppväxt har jag även varit mobbad pga den. Min viktresa började i september 2011 och det har sedan dess gått upp och ner i perioder med mer och mindre bra motivation samt en del återfall.

I augusti 2013 gick jag in i väggen och fick diagnosen utmattningsdepression. En av de stora anledningarna till att detta hände var för att jag aldrig någonsin stannat upp när jag känt att livet rullat på för fort, alrdig någonsin reagerat på att kroppen skriker att jag har för mycket att göra och den främsta anledningen av dom alla jag har hela mitt liv satt för höga krav på mig själv och bestraffat mig själv när jag inte klarar mina mål (som jag redan från början visste var helt omöjliga att klara av).

Jag hade börjat min viktresa så bra och gått ner till 86kg. När jag gick in i väggen kom alla kilon jag gått ner tillbaka på ca 3 månader. Jag mådde skit och grät mer eller mindre hela tiden. Sjukskrivningen kom som hett brev på posten och jag var hemma till i slutet på januari 2014. Egentligen för kort tid för att bli "frisk", men jag ville inte vara hemma längre för det gav mig inget. 

I juni 2014 blev jag gravid med barn nummer 3. Kanske inte den bästa planeringen kan jag erkänna såhär i efterhand. Alla kilon jag lagt på mig gjorde denna graviditeten till ett litet helvete med mycket problem och smärta som följd. Nu när lillebror är här är det dags att börja om, men denna gången skall jag ta det i en lugn takt så att jag inte stressar ihjäl mig. 
22 januari 2013 06:18
1

Vaknade upp och kände mig utvilad och ganska nöjd

Första gången på länge jag vaknade och kände mig relativt utvilad. Jag kan räkna på mina fingrar hur många nätter jag sovit en hel natt de senast ca 5 åren måste säga att det tär på en. Somnade igår med en nöjd behaglig känsla i kroppen. Kände mig nöjd med allt jag fått gjort på jobbet och nöjd med träningen. Vaknade med samma känsla. Ser framemot att köra skiten ur mig ikväll ål gymmet så att jag kan njuta av min ledig dag imorgon. Hade egentligen velat vara ledig idag och köra ett pass imorgon, men det fungerade inte med planeringen tyvärr :-( Jag hoppas jag somnar med samma nöjda känsla ikväll och att jag har mer ont i kroppen då. Bästa sättet att bli av med träningsvärk sägs ju vara att träna mer :-)

Kommentarer

  • 22 januari 2013 07:59
    liliten
    Det är helt underbart när man vaknar utvilad och har sovit en hel natt! Det är alldeles för sällan det händer här också. Men de gånger det är så går jag liksom i en bubbla och allting flyter på lätt som en plätt :) Kram och Pepp till dig!

Logga in för att skriva en kommentar.