icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har varit överviktig sedan jag var 8-9år. Sedan dess har det konstant gått uppåt. Jag har i perioder mått otroligt dåligt av min övervikt och känt mig hämmad och begränsad i mitt liv. Stor del av min uppväxt har jag även varit mobbad pga den. Min viktresa började i september 2011 och det har sedan dess gått upp och ner i perioder med mer och mindre bra motivation samt en del återfall.

I augusti 2013 gick jag in i väggen och fick diagnosen utmattningsdepression. En av de stora anledningarna till att detta hände var för att jag aldrig någonsin stannat upp när jag känt att livet rullat på för fort, alrdig någonsin reagerat på att kroppen skriker att jag har för mycket att göra och den främsta anledningen av dom alla jag har hela mitt liv satt för höga krav på mig själv och bestraffat mig själv när jag inte klarar mina mål (som jag redan från början visste var helt omöjliga att klara av).

Jag hade börjat min viktresa så bra och gått ner till 86kg. När jag gick in i väggen kom alla kilon jag gått ner tillbaka på ca 3 månader. Jag mådde skit och grät mer eller mindre hela tiden. Sjukskrivningen kom som hett brev på posten och jag var hemma till i slutet på januari 2014. Egentligen för kort tid för att bli "frisk", men jag ville inte vara hemma längre för det gav mig inget. 

I juni 2014 blev jag gravid med barn nummer 3. Kanske inte den bästa planeringen kan jag erkänna såhär i efterhand. Alla kilon jag lagt på mig gjorde denna graviditeten till ett litet helvete med mycket problem och smärta som följd. Nu när lillebror är här är det dags att börja om, men denna gången skall jag ta det i en lugn takt så att jag inte stressar ihjäl mig. 
16 april 2015 22:15
1

Dag 4/28 - Förändrat innehåll i kundvagnen

Idag slog det mig att det jag hade i min kundvagn idag är enormt stor skillnad mot för bara 1 vecka sedan. 
Då: Chips, godis, läsk och annan skit. 
Idag: Gurka, tomat, salad, avokado, kvarg. smiley yes

Jag har börjat känna av att jag inte dricker så mycket kaffe längre och att jag dessutom dragit ner på kolhydrater och tagit bort socker från min kost. Å andra sidan är ju varken kaffe eller så mycket socker något som jag måste äta för att överleva så det är bara att härda wink

Gillar

Kommentarer

  • 16 apr 2015 22:37

    Precis samma tanke slog mig idag på affären. smiley
     Bra val ger bra färändring, fortsätt så. yes 

Logga in för att skriva en kommentar.