icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Jag har varit överviktig sedan jag var 8-9år. Sedan dess har det konstant gått uppåt. Jag har i perioder mått otroligt dåligt av min övervikt och känt mig hämmad och begränsad i mitt liv. Stor del av min uppväxt har jag även varit mobbad pga den. Min viktresa började i september 2011 och det har sedan dess gått upp och ner i perioder med mer och mindre bra motivation samt en del återfall.

I augusti 2013 gick jag in i väggen och fick diagnosen utmattningsdepression. En av de stora anledningarna till att detta hände var för att jag aldrig någonsin stannat upp när jag känt att livet rullat på för fort, alrdig någonsin reagerat på att kroppen skriker att jag har för mycket att göra och den främsta anledningen av dom alla jag har hela mitt liv satt för höga krav på mig själv och bestraffat mig själv när jag inte klarar mina mål (som jag redan från början visste var helt omöjliga att klara av).

Jag hade börjat min viktresa så bra och gått ner till 86kg. När jag gick in i väggen kom alla kilon jag gått ner tillbaka på ca 3 månader. Jag mådde skit och grät mer eller mindre hela tiden. Sjukskrivningen kom som hett brev på posten och jag var hemma till i slutet på januari 2014. Egentligen för kort tid för att bli "frisk", men jag ville inte vara hemma längre för det gav mig inget. 

I juni 2014 blev jag gravid med barn nummer 3. Kanske inte den bästa planeringen kan jag erkänna såhär i efterhand. Alla kilon jag lagt på mig gjorde denna graviditeten till ett litet helvete med mycket problem och smärta som följd. Nu när lillebror är här är det dags att börja om, men denna gången skall jag ta det i en lugn takt så att jag inte stressar ihjäl mig. 
29 april 2015 23:17

Dag 17/28 - Positivt viktresultat

Idag var jag på efterkontroll på MVC. Passade då på att väga mig på den vågen jag vägde mig på 2 veckor innan förlossningen. Sedan dess har jag gått ner 18kg så det går iaf åt rätt håll smiley.

Åt även ute idag blev en ceasarsallad men valde att få krutongerna och dressingen vid sidan av och åt väldigt lite av dom. Skippade kaffe moccan jag brukar dricka när jag är på café. Tror ärligt talat att jag skulle kräkts av den. Smakade på min mans latte här om dagen och häll på att kräkas. Urk vad den var söt...
Sedan var jag även på besök på mitt jobb för att visa upp lilleman. Hoppade sockerkakan dom bjöd på och tog bara kaffe med mjölk yes. Trots att jag vet att den sockerkakan är AS GOD. Det går framåt laugh

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.