icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

På väg!

1076514
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
27 October 2013 09:11
3

Viktigt att lära sig säga nej

Känns verkligen skönt med söndag Jag sov ovanligt länge men bra att få en timma till skänks. Vaknade lite olustig då jag drömt en mardröm att jag skulle avrättas. Usch, tidpunkt och allt var utsatt och en riktig otäck mardröm. Men bara en dröm tack och lov som går att skaka av sig. Jag tänker på vad viktigt det är att säga nej och tänka på sig själv ibland även om det naturligtvis är en balansgång. Det är också roligt att vara snäll och hjälpa. Förra helgen fick jag en förfrågan om jag ville spela allsvenskan i schack som går idag. Jag sade nej eftersom jag inte vill spela just nu på söndagar. Tar väldigt mycket kraft och jag får problem med lunchen eftersom det bara serveras formfranska med pålägg och också svårt att hinna äta något då det inte är någon paus under sex timmars spel. Jag sade alltså nej och fick då ett mail till att det var svårt att hitta folk och kunde jag inte tänka mig att ställa upp. Då var jag beredd att säga ja men något inom mig sade stopp. Jag skrev att jag skulle sova på saken och sedan tackade jag nej utan att tveka morgonen efter. Jag vill inte helt enkelt och vad bra det känns. Denna söndagmorgon känner jag mig duktig då jag har frukostfrallor i ugnen efter LCHFrecept. Den här gången gör jag med youghurt och ska bli spännande. Förra gången tog jag creme fraiche. Jag ska även baka LCHF chokladmuffins idag. Känns hemtrevligt.

Kommentarer

  • 27 Oct 2013 09:29
    Åh bra jobbat! Skönt att läsa, då jag själv jobbar mycket med bland annat att läsa mig säga nej nu. Njut av din söndag.
  • 27 Oct 2013 09:33
    Jag känner så väl igen mig i det där med att känna "nej" med mage och hjärna, men ändå säga ja för att jag vill hjälpa till eller blir smickrad av frågan. Behöver också ofta sova på saken för att känna att det blir rätt beslut (dvs nej, jag behöver min återhämtning). Pepp! Kul med schack, skulle vilja få min 8-åring att börja, han verkar ha det tänket. Tänker att du ska ha med dig en liten kylväska med LCHF- mat om du åker iväg fler gånger. LCHF-macka, eller en liten sallad eller nåt annat snabbt ätet!
  • 27 Oct 2013 09:43
    Tack och vad roligt att höra att det känns igen. Just ordet ställa upp kan få mig att vilja svara ja direkt. Man ska känna inom sig också och lyssna på det. Jag har varit dålig på sådant i mitt liv. Tack för tipset Eminemma angående maten. Jag ska iväg till Umeå och tävla snart och då ska jag göra så för energi är viktigt när man tänker. Schack är så otroligt roligt. Det kan du hälsa din son och kul om han vill börja. Det ger så mycket.. :-)

Logga in för att skriva en kommentar.