icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
24 september 2015 21:54
20

Vi måste vara försiktiga med kommentarer

Det här är en fantastisk fin och peppande site men ibland känns det som det kan hända saker när bloggar handlar om andra saker än mat. Jag tänker då på Opnols blogg och att hon stänger ned pga kommentarer som sårade. Inte roligt och så ska de inte behöva vara. Vi behöver inte vara kritiska och det är inte lätt att veta hur man skulle handlat i olika situationer i livet.Känner man sig främmande för något är det bättre att inte säga något alls utan bara lyssna och ta emot. Alltför många gånger har jag hört denna kommentar i mitt liv: Så skulle jag ALDRIG göra. Kan knappast säga att det varken är något som har hjälpt mig eller gett mig bra energi.

Vi ska vara rädda om varandra och detta är en fristad, ett peppande forum med massa stöd och uppmuntran vi alla mår bra av ! Låt oss fortsätta så och detta bli en tankeställare..

Gillar

Kommentarer

 • 25 sep 2015 17:35
  wilda16

  Det här inlägget är till Opnol. Tack för alla inlägg du gjort i MD både personliga och vad gäller din viktresa. När jag går in i MD:s bloggar så letar jag alltid först efter din. Nu när du har nått ditt viktmål så är jag nyfiken på hur du gör för att stabilisera och behålla din vikt. Sedan är jag ju så klart lite nyfiken på hur det går med Micke.

  Det är tråkigt om du slutar skriva men jag förstår att du har goda skäl även om jag inte har följt med i debatten eftersom jag har varit sjuk (jattesjuk) den sista veckan.

  Jag hoppas verkligen att du kommer tillbaka och att du skriver om allt möjlit även pesonligt.

  Ha en fin helg

 • 25 sep 2015 19:11
  AH65

  Hur vi kommunicerar med varandra och bemöter varandra är alltid en källa till många åsikter. Det ser man inte minst på hur många kommentarer ditt inlägg har fått, Eleganz. Jag håller givetvis med alla som uttrycker att i detta forum behöver vi kunna få vara oss själva. Vi behöver också vara omtänksamma. Många av oss har säkert likartade erfarenheter och kämpar med likartade funderingar om kost och vikt.

  Jag måste erkänna att jag haft erfarenhet av detta forum som också gjorde mig besviken. Av den anledningen valde jag att sluta blogga under ca ett halvår. Just då hade jag inte möjlighet att ta till mig det som skrevs till mig på ett konstruktivt sätt. Oavsett hur det var avsett så tog jag mycket illa upp.

  De senaste månaderna har jag bestämt mig för att använda bloggen för att skriva av mig mina funderingar och kanske dela erfarenheter med er andra. Om någon vill läsa så är det bara kul. Jag tror fortfarande att vi har mycket att ge varandra.

  Till alla som vill läsa - Pepp på er!

 • 24 sep 2015 22:19
  Bella50

  Har inget sett eller läst om sårande kommentarer 😳...? Synd iaf 😥

  Hon peppade mig jättemycket...

 • 24 sep 2015 22:33
  Opnol

  Jag har inte stängt ned totalt. Jag använder fortfarande matdagboken men jag orkar inte bemöta vissa medlemmars åsikter om mina livsval just nu och känner att det finns en gräns för vad man ska behöva få i kommentarsfältet, så jag har valt att dölja bloggen tills jag vet på vilken nivå jag ska lägga mitt skrivande. Kanske måste jag gå in och ta bort det privata som finns där. Att bjuda på sig själv är kanske inte alltid det bästa när det finns människor som inte kan låta bli att ha kraftfulla och ganska brutala åsikter.  Ibland blir det helt enkelt för mycket. 

  Peppkramar på er! heart

 • 25 sep 2015 06:34
  Arrietty

  Jag har inte haft min blogg öppen pga rädsla för "goda råd" som jag inte vill ha, men nu tänker jag att jag behöver bli mer hårdhudad och träna på att låta folk tycka saker utan att låta det påverka mitt fokus. Och det är naturligtvis struntprat för det går väl bra så länge som det är någotsånär snällt eller konstruktivt  (fast jag har alltså svårt för det med, jag vill läsa kommentarer om folks egna erfarenheter, inte vad de tycker är rätt eller fel i mina) och så snart någon klampar över den osynliga gränsen – om än i all välmening – så blir jag sårad... 

 • 25 sep 2015 06:35
  Ankan123

  Opnol om du döljer din blogg, kan du släppa in dem du vill då?
  I så fall vill jag gärna bli insläppt. Tycker om att läsa den :-)
   

 • 25 sep 2015 06:44

  Jag bloggar för mig själv, som ett sätt att sätta mina tankar på pränt och förstå saker om mig själv. Dock har jag alltid upplevt att just forumet Matdagboken har väldigt positiva medlemmar som i kommentarer peppar och stöttar varandra.

  Visst får man sig en känga ibland, kanske av någon som har en dålig dag, men i slutänden är det ju jag själv som väljer om jag vill ta till mig det som skrivs i kommentarsfältet.

  Tack, i alla fall alla som läser det jag skriver och kommenterar så trevligt - ni betyder mycket.

 • 25 sep 2015 07:21

  Jag har ju själv bara fått varma och fina kommentarer här och det känns ju underbart att vi kan ge så mycket till vararand. Opnol har ju blottat väldigt om sitt liv och det är lätt att tycka att man kan ge goda råd i all välmening men det kan bli så fel då det handlar om svåra saker i livet som att träffas direkt efter en separation etc.. Hur vet man svaret på sådana frågor.. ?  Lyssna och vara ödmjuk är nog bäst.

  Tack för att ni finns allihopa här ! Matdagboken är fantastisk!

 • 25 sep 2015 08:11

  Många menar säkert väl när man skriver sina kommentarer, men eftersom man oftast inte känner vararndra närmare kan det bli svårt med nyanser. Jag har märkt själv att jag ibland kan bli besviken på kommentarer men inte för att de har varit otrevliga utan mer för att jag känt att jag själv inte lyckats förmedla vad jag vill säga, att man inte har förstått. Då blir jag mer besviken på mig själv för att jag inte lyckats förklara men inser sedan att vi alla har olika erfarenhet och därför läser saker på olika sätt.

  Det finns flera gånger som jag har funderat på att kommentera vissa saker men aktar mig just för att eftersom den personen inte känner mig skulle denna kunna ta det på fel sätt, då är det bättre att inte skriva något.

   

 • 25 sep 2015 08:16
  gittan52

  Att ifrågasätta i ”all välmening” tycker jag är helt OK, men det handlar ju om hur man uttrycker sig och varför man ifrågasätter. Det är skillnad att bry sig om och att lägga sig i  angel

  Det finns alltid en risk att bli ”påhoppad” när man skriver offentligt och vi hanterar säkert det på olika sätt. Vad jag önskar är att fler av oss inte låter oss påverkas av elaka kommentarer utan lyfter upp det till Johan.

  En del personer letar bara ”fel” i andras bloggar och dessa människor kan jag bara tycka synd om.

  Undrar hur många som tänker ”hur orkar hon” när jag kommer med mina analyser och diagram. Men de får väl undra på, för jag vet att andra blir inspirerade och det ger mig lite extra glädje utöver den jag känner för att pyssla med mina siffror och diagram.

  På tal om det… dags att uppdatera veckodiagrammen och skriva en liten analys wink

 • 25 sep 2015 08:19
  paloma

  En kommentar har jag skrivit i Opnols blogg som berörde hennes kärleksliv, jag hoppas inte det var den som fick henne att stänga ner. Om man lämnar ut väldigt mycket om sitt privatliv kanske man får kommentarer som kan bli personliga. Jag tror att i just detta inlägget ville vi som skrev trösta och hjälpa, men det kanske inte mottogs på det sättet.

  Jag har därför bestämt mig för att inte kommentera eller blogga mer för tillfället, även peppningar kan tydligen vara störande och det väljer jag också bort.

  Jag kommer att läsa och låta bli att kommentera så uppstår inga missförstånd.

  Ha det bra alla och var snälla mot varandraheart

 • 25 sep 2015 08:20
  Tita

  Du är en mjuk och fin person ELEGANZ och du har så rätt, vi är inte här på MD för att såra varandra.

  Vi har alla ett val att läsa eller låta bli att läsa bloggar som vi gillar eller inte gillar. Det är sååå enkelt!! 

  Vi är här på MD av samma anledning allihop och vi behöver allt positivt stöd vi kan få av varandra!! 

  Glada pepp på er laugh

 • 25 sep 2015 08:28
  aregnisw

  Jag tycker det är mycket synd att det ska behöva bli på detta sättet här ska vi väl vara peppande och kan vi inte skriva något bra i kommentaren då låter man bli istället och man behöver absolut inte kommentera över huvud taget om man retar upp sig på något det kallar jag dålig stil vi är väl vuxna människor här och ska bemöta varandra med respekt, jag läser Opnols blogg varje gång hon lägger in något och jag har blivit mycket inspirerad av hennes inlägg hon är både klok o kan mycket om allt. Sen om hon nu lägger in sitt privatliv så behöver man inte läsa om man nu inte vill det för det finns inget som är rätt eller fel här man får väl blogga om vad man själv vill och känner för men jag tänkte på vad Ankan sa kan man inte utesluta vissa för finns det inte någon sådan fuktion här på MD.

  Hoppas på mera bloggande från Opnol det ser jag fram emot i alla fall.

  Ett bra inlägg av dig Eleganz

 • 25 sep 2015 08:28
  Opnol

  Här på sajten finns många fantastiska människor och merparten är peppande, stöttande, vänliga och kärleksfulla. Jag har känt stort stöd från många av er och det har hjälpt mig i mycket. Men det finns också ett fåtal personer som gärna analyserar och tar på sig att agera psykolog eller rådgivare. Det är säkert inte med ont uppsåt, troligen tvärtom, men kan bli för mycket ibland och man får faktiskt tänka sig för innan man skriver kommentarer om en person, precis som Eleganz påpekar.

  Jag orkar inte med att förutom det rabalder som råder i mitt liv men som jag ändå känt att jag kunnat och vågat skriva av mig om här, lite som en ventil, sitta och försvara mig i öppet forum. Jag kan ta goda råd men inte kritik för mitt val av män, att jag känner som jag gör och agerar si eller så. Pekpinnar om vad som är normalt och inte när det gäller känslor och kärlek tycker jag inte heller hör hemma i kommentarsfältet. Och att jag har dålig självkänsla och behöver "jobba med mig själv" vet jag redan. Det behöver ingen skriva mig på näsan.

  Att jag enligt den som kommenterade haft sex för tidigt med killar jag "knappt känner" är också jäkligt taskigt att skriva i öppet forum och blev nog droppen för mig. Okej om man tycker så, men varför moralisera? Jag tycker inte heller att det tillför något positivt alls utan snarare tvärtom är nedbrytande när en person talar om att "i en sund relation" är det minsann inte som i mina förhållanden. Det gör bara saken jobbigare. 

  Man får gärna kritisera mina åsikter om de är märkliga, felaktiga eller stötande men att gå på som en ångvält och analysera, kritisera och skriva pekpinnar avseende en persons känso- och kärleksliv om personen blottat sig i sin blogg är fruktansvärt plumpt och jag har råkat ut för det tidigare men då orkade jag ta det. Nu gick det över gränsen.

  Jag har inte gjort någon stor sak av detta och inte på något sätt varken bråkat, tjafsat eller bloggat om det, men eftersom det tas upp här offentligt och skrivs om mig, och jag nu upplever att det på sätt och vis plötsligt börjar framstå som att jag är överkänslig och lättkränkt vill jag förklara att det som skrevs igår var jobbigt för mig att få i ansiktet mitt i en i övrigt rörig situation och jag stängde min blogg temporärt för att fundera över i vilket format jag kan vara här på sajten.  

  Ha en bra dag och pepp på er alla ni fina! yes

 • 25 sep 2015 08:32

  Jag skrev också en kommentar i nämnda blogginlägg. Tror inte det är den som orsakat detta rabalder då den knappast var brutal och jag stämmer inte heller in på beskrivningen "kan inte låta bli att ha kraftfulla och ganska brutala åsikter" då jag i stort sätt aldrig kommenterer denna bloggerskas väldigt privata och utlämnande inlägg. Men för säkerhets skull gör jag som Paloma och slutar helt att kommentera så att ingen blir stött eller känner sig kränkt. MD får i fortsättningen bli enbart ett registreringsverktyg.

Logga in för att skriva en kommentar.