icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
26 mars 2020 06:57
4

Vem vet bäst

Torsdag idag och veckan går fort fast jag inte gör så mycket på kvällarna.  Igår såg jag en väldigt spännande film på Netflix som hette MItt hem.Handlar om en man som blev arbetslös och fick flytta från sin fina lägenhet och hur han blev besatt av familjen som bodde där.  Intressant tema.. 

Igår åt jag lunch på ett ordentigt sätt här hemma och inte stående vid diskbänken. Stor skillnad!  Det är viktigt  nu att se till att man mår bra, äter rätt och även motionerar.  Det går att promenera och det finns många bra rörelseprogram på nätet.  Bra vanor och strukturer hjälper som alltid.  

Debattens vågor går höga hur man ska agera när det gäller smittspridningen.  Jag såg bilder på Facebook från tågen som går till Kastrup till Sverige. Tydligen bara ett tåg om dagen och helt överfullt.  LIkaså med bussarna här i Stockholm!  Det är ju det som är så farligt när det gäller smitta att trängas på det sättet.   Vi hade tur när vi åkte från Malaga flygplats att det inte var så mycket folk just då.  Vi kom så tidigt och ingen kö till incheckningen och kunde sitta för oss själva sedan när vi väntade samt att ingen hostade på planet.  

Vem vet bäst och hur ska man agera i sådana här situationer?  Jag tror ändå på sunt förnuft och en tilltro till de som styr Sverige.  Det finns så många saker att tänka på som vi inte känner till.  

En sak jag tänker på är när vi åkte hem från Spanien och stod och väntade på att få gå på planet stod en äldre dam bredvid oss. Vi pratade lite för hon hade bara fått standby biljett eftersom planet var öberbokat och jag tyckte så synd om henne men som var tur var ordnade det sig och hon fick komma med planet.  Precis när vi skulle gå på säger personalen att vi måste vänta 50 minuter innan vi fick gå på, för vi väntade på tillstånd att lyfta.  Det gick verkligen ett besviket sus genom kön och jag kände bara känslan att kommer vi aldrig hem.. Då sade den äldre damen att varför kan vi inte få gå planet och vännta där istället. Jag höll med och hon frågade mig om  jag tyckte hon skulle gå och fråga om det.  Lite rörande och jag sade till henne att de har nog tänkt på detta och finns en anledning.    Det visade sig också att så var fallet för när vi kom på planet fick vi vänta 50 minuter igen innan planet skulle få tillstånd att lyfta. Kaptenen berättade också  att han var medveten om det och därför fick vi inte gå på planet första gången.  Det förstår jag  för vad jobbigt det blivit att vänta i planet i nästan två timmar och folk skulle behöva gå på toaletten etc..  

Här fanns det en bakomliggande orsak till att man agerade som man gjorde..  Hoppas vi kan säga samma sak framöver när det gäller att bromsa smittspridningen och vi kan ha tillit.  Vi måste hjälpa varandra och ta vårt ansvar.  

 

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 26 mar 2020 09:21

  Ja, dagligen kommer det upp diskussioner om vem som gör rätt. Man brukar säga att vi svenskar brukar vara duktiga på att följa regler och vi får hoppas att det även gäller nu, att vi alla tar personligt ansvar. Lite otäckt när man i vissa länder sätter in övervakning på varje individ. Kommer de att stoppa övervakningen när krisen är över eller kommer de att hitta skäl till att behålla det?

 • 26 mar 2020 10:27

  Ja hade vi varit kvar i Spanien hade vi inte kunnat gå ut tillsammans utan fått gå och handla en och en.  Så synd att det inte kan räcka med att alla tar personligt ansvar. 

 • 27 mar 2020 06:41
  Bella50

  Det jag tänker är ...

  Borta bra men hemma bäst...

  och man klarar sig med mycket mindre än man tror.

  Detta ska vi rida ut om vi tar det på allvar och gör det vi kan och inte blundar för risken.

  Önskar dig en härlig helg vännen ❤️

   

 • 27 mar 2020 06:44

  Tack min vän och det är precis så vi får tänka. Öskar dig också en fin helg. heart

Logga in för att skriva en kommentar.