icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
28 juni 2015 09:51
2

Varför blir vi feta

 Igår läste jag i ovan bok jag lånat på biblioteket innan jag somnade och vad intressant det är. Det är inte så enkelt som man ibland får uppmålat för sig att viktminskning är enkel matematik, vad vi får i oss respektive förbränner bort. Nej, det handlar om mer än så och jag undrar hur många som inser hur mycket socker det finns i frukt t.ex och vad snabba kolhydrater triggar igång.  Ska bli mycket intressant att fortsätta min läsning.

Att gå ned i vikt är att lägga om sitt liv och avstå från saker. Självklart och jag har t.ex aldrig förstått detta med viktväktarkarameller.Bättre att ta bort vanan att stoppa karameller i munnen än att skapa surrogat.  Jag kör 16:8 nu men jag räknar inte kalorier. Känner att jag vill hitta mitt eget sätt till en bra livsstil och också själv kunna avgöra när jag är mätt och hur mycket jag behöver äta. Höga ambitioner och lyckas det inte får jag ändra mig. Jag får se vad vågen och mina kläder säger framöver.  Jag vill inte heller avstå allt. Idag ska jag dricka kaffe på balkongen och smaka av äppelkakan A bakade igår med lite glass till.Känner att jag behöver detta på helgerna och i vardagarna har jag ett striktare liv till fikabröd.

Det jag tycker om med den periodiska fasten är att jag får mer energi.Mycket därför att jag vet att jag inte får äta och då är det ingen idé att tänka på mat och då kan man ta sig för andra saker och även tankarna kommer in på andra spår. Det har gett mig och ger mig en väldig stark känsla av harmoni.

Så lite tankar på vägen efter nio spännande dagar med 16:8. Resan fortsätter.. smiley

Gillar

Kommentarer

  • 28 jun 2015 17:09
    babs2

    Det där med viktväktarkarameller förstår inte jag heller. Det måste vara att de vill tjäna pengar, kan inte komma på något annat.

  • 28 jun 2015 11:27

    Fint det låter.Jag är inte lika duktig med hemlagad glass men visst behöver man även det lite festliga i livet.  Trevlig med simskoleavslutning. smiley

Logga in för att skriva en kommentar.