icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
20 juni 2015 07:36
15

Vågen pekade nedåt äntligen

 Kunde inte låta bli att väga mig imorse för att få en fingervisning angående denna metod och äntligen får jag se att vågen rör på sig åt rätt håll. Visserligen bara ynka två hg men känns som ett bra tecken.Nu ska jag jag väga mig på torsdag nästa vecka igen och köra detta veckan som kommer. Känns som ett ätfönster mellan 10.00 och 18.00 kommer att fungera bra när jag jobbar.

Jag var väldigt hungrig igår när jag vaknade och även efter frukosten. Tror det är omställning för  kroppen. Jag hade också lite svårt med ätfönstret då tiden gick så fort och plötsligt fick jag inte äta mer men jag " hann". Blir otroligt lustigt för A och mig just nu när han fastar och får äta först när solen går ned. Jag såg på hans bord igår vid  tiotiden på kvällen och hur han dukat upp en skål med frukt, dadlar, baklava, nötter, soppa. Jag var hungrig men då får inte jag äta ..

Tycker det känns skönt för mig att inte äta på kvällen. Jag fokuserar på andra saker. Igår såg jag på ett intressant program om schack och följde en spännande tävling. Jag känner mig väldigt lugn mentalt och det är intressant.

Igår gick jag också upp tidigt och vankade här som en äggsjuk höna innan jag fick äta frukost kl 10.00..Idag ska jag vara mer konstruktiv och nu ska jag dricka vatten och sedan ska jag städa här. Efter det har jag en god frukost att se fram emot och har hunnit göra lite nytta.

Gillar

Kommentarer

 • 20 jun 2015 08:12
  Krusmor
  Med andra ord; får man äta bara mellan 10-18?! All annan tid fasta?
 • 20 jun 2015 08:14
  Krusmor
  ....vill även tillägga; Grattis till nedgången :)
 • 20 jun 2015 08:15

  Ja precis Krusmor. Man har ett s k ätfönster mellan 8 timmar. Det ätfönstret kan man lägga när man vill,det viktigaste är att kroppen får denna fasta 16 timmar.

 • 20 jun 2015 08:33
  Bella50

  Toppen Eleganz och jag vet hur gott det känns....ett minus är just det...och man blir så peppad 👏

  Jag sitter här med bara kaffe..maken med god frukost.....och får inte äta före 12 ....vilket ofta blir 13 för mig. Det går riktigt bra men så har jag kört 5:2 tidigare och vant mig att vänta. Jag som alltid älskat frukost.😳 Det visar ju att det går ändra sin vanor. Jag blir mest sugen på kvällarna och vill ha nåt då. Jag brukar inte vara så precis med tiden. Äter jag inte förrän 13 kan jag ta nåt innan 21 någon dag. På så vis blir det mera flexibelt och jag får ändå 16 tim fasta.

  Att göra detta hela tiden går ju inte....men någon gång ibland. Man ska ju äta när man är hungrig...och sluta när man är mätt.

  Nu är jag uppe på spåret igen....med ett + på 0,2 kilo. Inte illa alls , efter gårdagens alla kcal. 👏 Någon liten vätskekontroll får vi ha under resan, Eleganz.👍😄

 • 20 jun 2015 08:34
  Tita

  Grattis till viktförlustenwinkbra gjort. Envisheten börjar ge resultat nu. Heja på dig!laugh

 • 20 jun 2015 08:40

  Tack Tita. Det är inte så mycket men ändå ett tecken och härligt att se att det händer något. Nu har jag verkligen motivation inför veckan som kommer och imorgon ska jag på zumbapass.

  Bella, du har rätt att man kan förändra sina vanor. Jag har alltid tvekat inför 16:8 då jag gärna vill äta frukost men varför inte prova lite nya saker. Det var ju toppen att det inte blev mer uppgång igår efter en midsommarafton och du åt gott. Inte farligt alls. Du hoppade av för vätsekontroll men nu är du på plats igen. smiley

 • 20 jun 2015 09:28
  Krusmor

  ..förlåt mina enfaldiga frågor, men är det ätfönster 2 dagar i veckan (som med 5:2, jag som blivit så väl betrodd med den) eller är det ätfönster varje dag?

 • 20 jun 2015 09:39

  Ingen fara Krusmor. Jag har själv haft lite svårt att förstå detta med ätfönster och fortfarande en del frågetecken.  Det är ätfönster varje dag men man kan välja hur många dagar man vill ha det och får naturligtvis resultat därefter. Jag kommer att köra varje dag men ibland är man ju bortbjuden etc och då får man hoppa över.

 • 20 jun 2015 09:55

  Grattis! Pepp pepp! laugh

 • 20 jun 2015 17:51
  Bella50

  Precis.

  Ätfönstret sträcker sig över 8 tim/dag.....lagda när det passar dig på dygnet. Däremellan fastar man 16 tim. i sträck . Då dricker man bara sånt som inte ger kalorier. Ex: Kaffe,the,vatten,

  Jag har 12-20 som ätfönster och har  precis ätit min första måltid idag, förutom kaffe med grädde kl 12.😳

  Denna sena måltid ( 17:30) är säkert för att jag åt så mycket igår ( tog en fridag ) och inte varit hungrig förrän nu. Det varierar ju förstås.

  Innan kl. 20 blir det några jordgubbar med grädde ...till det viktiga kvällskaffet  😬 Så ser mitt ätfönster ut idag. Imorgon kan det vara annat....

 • 21 jun 2015 09:57
  Krusmor

  Så enkelt och konkret beskrivet ni gör det, Tack :) Jag kanske testar 16:8 i sommar.... )

 • 21 jun 2015 10:05

  Vad kul och Tita här har ju också funderingar på att prova Jag har ju också alltid tänkt att det verkar så krångligt men egentligen ganska flexibelt eftersom man skapar sitt eget ätfönster efter sin egen livsrytm...

 • 21 jun 2015 10:30
  Krusmor

  Sådant gillar jag.. för att citera dig Eleganz; 

  eftersom man skapar sitt eget ätfönster efter sin egen livsrytm...

  Så enkelt, så bra :) 

  Nu gäller det bara för mig att hitta dessa timmar över min dag som kan tänkas passa 16:8-livet.... och sedan att finna modet ;)

  Pepp!

 • 21 jun 2015 10:53

  Härligt Krusmor och livet ska vara enkelt är min filosofi.. Tror att plötsligt bara börjar man.. Jag tänkte fundera över helgen men rätt vad det var så var jag bara igång utan att jag visste riktigt hur det gick till.. Gissar att tanken hade mognat. smiley

 • 21 jun 2015 18:09
  Bella50

  Krusmor det kommer inte hända nåt " farligt " om du testar...😳 Trivs du inte med den formen...då provar du något annat bara...👍 du minskar ju i vikt under tiden du provar dig fram till just det som är rätt för dig.

  Som Eleganz säger så blir bara startdagen rätt , helt plötsligt.

  Jag hade blivit intresserad av Opnol's metod....och vips bytte jag på en 5:2 fastedag då jag var extra hungrig....och det är inte kul med "förbud"  då jag inte fick äta mera. 

  Inga konstigheter alls. Jag tog bara mer att äta och blev så nöjd med lite.

  Nu har jag börjat komma in i registreringen  (det var mest motigt för mig) så det blir bara bättre och enklare. Jag har papper och penna bredvid våg och mått. Noterar allt i rätten och efter jag har ätit klart skriver jag in min del i MD. Ganska lätt.

  lycka till🌹👍

Logga in för att skriva en kommentar.