icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
1 september 2018 22:50
6

Vägning efter semestern och en liten fadäs på flygresan hem

Igår flög vi hem och en ganska jobbig resa hem då planet inte fick starta i tid utan vi fick vänta ganska länge.  Samtidigt förstår man att det är restriktioner att inte alltför många plan kan vara i luften samtidigt och vi hade en bra kapten som hela tiden informerade. 

Inträffade en pinsam händelse då jag beställde ett glas vin och när jag skulle dricka vinet råkade jag hälla ut en del på min byxorna på mannen som satt bredvid mig.  ( De var dessutom vita.)  Prata om att känna sig dum och jag blev nästan gråtfärdig.  Det visade sig att glaset läckte och det var anledningen. Skönt att veta att det inte var enbart mitt fel men förtog ju inte det som skett. Hur roligt är det gå ur ett plan med byxor som stinker av vin?  Trodde han skulle bli arg men han tog det fantastiskt bra och sade att sådant händer och han hade ett par andra byxor i resväskan.  Vilken människa och jag lovar att jag aldrig ska bli irriterad om det skulle hända mig någon gång.  Han bytte byxor helt lugnt på toaletten.  Dock glömde han att stänga luckan till bagaget ovanför sätena. Ingen av oss märke det förrän en äldre man började skrika hysteriskt. Jag blev faktiskt rädd och han skrek att för allas säkerhets skull ska luckan vara stängd.  Mannen med som precis bytt byxor reagerade också och menade att han inte behövde vara så aggresiv. Höll på att bli bråk och jag blev helt kallsvettig vid tanken på att jag ställt til det hela.  Det hela löste sig blixtsnabbt med att A som satt närmast helt sonika stängde luckan och allt var i sin ordning.  Tack igen till denna man som var så förstående ! 

Jag spelade första dagen i en schackturnering idag och fick ge mig iväg redan vid åtta på morgonen. LIte trött och kunde inte prestera mitt allra bästa men det var ändå roligt att kunna vara med.  Imorgon är andra dagen och tror jag kommer att vara piggare. 

Vägde mig imorse för jag var nyfiken på min vikt efter semestern. Känner mig faktiskt ganska smal och lätt i kroppen och jag har undvikit vitt bröd och tagit många morgonpromenader före frukost.  Vågen visade 69,3! Det betyder 4 hg nedgång samt att jag känne rmig stabil på att vara under 70 kg.  Nu till hösten ska jag göra en ansträngning att gå ned till 67.  Känns bra för det är som hittat min egen rytm att äta och kan lyssna på min kropp. Vilken skillnad mot förra semestern.  En annan viktig skillnad är att vi har jobbat hårt med lägenheten och har varit mycket i rörelse. 

Dagarna i Spanien har varit fantastiska men nu känns det skönt att vara hemma igen. Riktigt skönt att komma hem till svalare väder och lite mer normalt för att vara Sverige. Nu hoppas jag på en vacker och mild höst. 

Gillar

Kommentarer

 • 2 sep 2018 08:39
  Bella50

  Välkommen hem.

  Så det kan bli...gott att byxmannen höll sig lugn...och din man 👍

  Grattis till fina siffror på vågen och lycka till i turneringen.

   

 • 2 sep 2018 08:47

  Tack min vän!  Gick inte så bra i turneringen igår tyvärr men jag hade lite resa i kroppen och var trött. Det gör inget och idag väntar några nya partier och jag är piggare. :-) 

  Riktigt glad att jag håller vikten så bra utan att väga och registrera och bara på min känsla att lyssna på kroppens signaler. Motion är en hemligheterna och precis som du tror jag morgonpromenaderna hjälper en hel del. 

 • 2 sep 2018 08:52
  Bella50

  Tyvärr blev det mycket stillsamt på motionssidan under senaste veckan med vårt besök...men det blir det ändring på nu...och en återgång till det ”recept” som jag mår bäst av.

  Håller en tumme för dig vid brädet 👍

   

   

 • 2 sep 2018 09:06

  Lycka till idag med turneringen.

  När du berättade om incidenten om vinet kom jag tänka på en historia jag har fått höra om en cocktailtomat på flyget. Vad händer om man sätter i gaffeln i en cocktailtomat och resenären bredvid har en vit skjorta :-). Dessutom om man sedan försöker hjälpa tlll att torka bort fläckarna....Det var tur att din medresenär var smart att ha ombyte då han reste i vita byxor.

   

 • 3 sep 2018 14:24
  chicha

  Härligt att du hittat ditt sätt att hålla vikten, utan särskilt mycket koll. Är det inte dags att gå med i gruppen Hålla vikten 2018 snart? 

 • 5 sep 2018 16:35

  Tack Chicha och jag ska fundera lite på gruppen Hålla vikten.  Ska se först hur det går för mig under hösten. 

Logga in för att skriva en kommentar.