icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
16 februari 2018 08:14
13

Vägning efter fyra veckor

Igår kväll tänkte jag att jag skulle hoppa över min veckovägning då jag kände mig lite rädd i vanlig ordning. Jag väger mig nästa vecka tänkte jag men samtidigt vet jag hur farligt det är att tappa kontrollinstrumentet. Nej, precis som åtta nötter om dagen ska en vägning i veckan bli min melodi. 

Förra veckan stod vågen stilla men idag var det  7 hg minus och jag såg siffrorna 72.5. Vilken härlig känsla! Det betyder 2, 3 på 4 veckor och jag är väldigt nöjd. En annan härlig känsla var en blus som jag provade igår. Jag har fått på mig den tidigare men det har snarare känts som ett slagsmål med mig själv.Nu gled den fint över armar och midja.  

Det har varit två speciella dagar denna vecka, semledagen och alla hjärtans dag.  Intressant att se vad dessa dagar betyder för oss och speciellt semlan.  För mig är det mycket känslan av hemtrevlighet att köpa en semla. Jag var dessutom hos tandhygenisten den dagen vilket var en ganska jobbig historia och tankarna kom som ett brev på posten. Köp en semla för det behöver du nu. Luriga tankar men jag kunde möta dessa tankar med motargumentet att då är det risk att jag tappar fart och bestämde mig för att se fram emot en bit mörk choklad och cappucino istället.  Däremot var jag så snäll att jag bjöd mannen och styvsonen på varsin semla :-). A åt sin med mjölk och roligt att se han som kommer från Marocko har anamnat denna svenska sed. 

Alla hjärtans dag är också speciell men vi har ett ganska enkelt och gemensamt beslut att inte fira detta.  Någon gång ska jag skriva en dikt om varför men för mig räcker det bra med ha några skivor melon uppskurna åt mig när jag går upp och äter frukost en vanlig morgon. Apropå melon var det ganska komiskt i onsdags för  jag gick in till A där han låg i sängen med en melon i handen för jag skulle fråga om den var mogen nog att ätas.  ( Han är ju expert så att säga.)  Till följd av det tappade jag melon så han fick den rakt över ögat. Jag blev livrädd för han började jämra sig men han skojade bara som tur var och ingen fara alls.  Sedan kunde vi skratta åt det och att han var nog unik som fick en melon i ansiktet av sin fru på alla hjärtans dag.. 

Jag hade väldig huvudvärk igår och det försvinner inte med min nya kost men jag har mer energi än tidigare. Idag är jag ledig och ska åka en sväng till Skara över helgen och spela en schackturnering. Igår var jag tveksam om jag skulle orka men nu känns det roligt. Skönt med lite egen tid, bo på hotell och få ägna mig helt åt att vara i schackets värld.  

Gillar

Kommentarer

 • 16 feb 2018 09:13
  aregnisw

  Grattis till ditt fina minus smiley

 • 16 feb 2018 09:48
  liliten

  Grattis!

 • 16 feb 2018 10:03

  Tacks snälla ni! Känns verkligen roligt och jag känner mig så mycket lättare i kroppen. 

 • 16 feb 2018 11:46

  Vilken skön känsla med din blus , säger så mycket mer än bara siffror på en våg .

  Grattis.

  Har du prövat med extra saltshot , kan ibland vara så att kroppen får i sig för lite salt vid vissa dieter och då kan huvudvärk vara ett symtom

  Trevlig helg

 • 16 feb 2018 12:47

  Tack 8veckor ! Intressant med saltet och jag har hört det tidigare.  Jag ska nog prova. Trevlig helg till dig också! 

 • 16 feb 2018 12:48

  - och tack för skratt igen 

  ( tyvärr på A´s bekostnad )  men jag ser framför mig melon och ansiktscreme i en salig blandning.....

 • 16 feb 2018 12:50

  Ja det är faktiskt lite rolig och jag skrattar fortfarande åt ansiktscremen.. Han vet inte om att jag har skrivit om den och det är nog lugnast så.. 

 • 16 feb 2018 13:01

  Grattis till det fina minuset! 

 • 16 feb 2018 13:09

  Tack LadyG och äntligen känns det som jag är på rätt väg. Tror att det betydde mycket att jag minskade på nötintaget som var mycket större än jag insåg. 

 • 16 feb 2018 13:23

  Nötter är lömska! Goda och lömska!

 • 17 feb 2018 07:47
  Bella50

  Åh, detta hade jag missat...men skrattade lika gott nu. Vilken fin överraskning på vågen...och melonfadäsen sen...😄 kan riktigt se det.

  Bra gjort med semlan. Jag har heller inte ätit nån. 

  Skara...då är vi inte såå..långt ifrån varann. Lycka till med turneringen 👍✌️❤️

 • 17 feb 2018 09:33

  Tack min fina vän och jag är på plats nu på Skara stadshotell som är riktigt fint och trevligt.  Alltid lite utmaning med schack och kost och nu får jag inte tappa min nya riktning.  Var med några och åt pizza igår och tog kebab och skippade brödet.  Åt en god frukost i morse och lyckades stå emot wienerbröden.  

  Då klarade vi båda att hålla oss ifrån semlan.. :-)  

  Ha en fin helg. heart

   

 • 18 feb 2018 09:25

  Härligt att du har hittat till något som fungerar heart

Logga in för att skriva en kommentar.