icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
10 augusti 2019 11:07
6

Vad gör man på sin semester

Nu har vi varit här en vecka och tiden går så fort trots att det inte händer så mycket på dagarna.  Häromdagen åkte vi iväg och köpte en citruspress.  Vi fick nämligen en av våra vänner från Marocko när de besökte oss i Stockholm i juni.  Den var köpt på Kitchen och de lämnade kvar kvittot i påsen.  Det var bra för det visade sig att den fungerade inte riktigt bra.  Hela apelsinen blev inte pressad och den var trög i handtaget.

Jag åkte in en kväll till affären i Kista för att byta den.  Expediten frågade mig om vi hade använt den och jag ville inte ljuga och jag sade ja även om det inte märktes på maskinen.  Då slog hon ifrån sig och menade på att då gäller inte öppet köp om den är använd. Lite märkligt för som jag sade till henne, att hur kan man då veta om den fungerar om man inte får prova den.

Expediten menade också på att hon själv har en likadan och inte heller får med hela apelsinen när den pressas och den är trög i handtaget.  I parantes kan jag tillägga att jag är så fascinerad att hur många gånger man frågar om en produkt i en affär och de som säljer använder precis likadan.  Frågar jag om smink på Kicks använder alltid den jag frågar, precis det jag frågar om.. Tvivlar starkt på att hon hade en sådan citruspress där hemma.

Hur som helst reklamerade jag produkten och vi fick faktiskt rätt att det var fel på den.  De hade ingen liknade i lager utan vi fick pengarna tillbaka.  Nu köpte vi en väldigt fin här I Spanien istället och den var dessutom elektrisk vilket inte den andra var.  Vi provade igår och vad gott det var med nypressad apelsin!

Har funderat en hel del på hur man ska använda sin semester.  Vi lever ett vardagsliv här och jag tycker det är skönt och rogivande.  Jag vill även passa på att läsa, skriva och lösa schackproblem på min semester.  Allt det som jag inte hinner med i vanliga fall när jag jobbar. Märker att A tycker jag är lite annorlunda i det fallet. Han är uppväxt kring Medelhavet och van att bosätta sig på stranden en hel dag.  Jag har aldrig varit på det sättet.

När jag var liten och var på koloni vet jag att många tyckte jag var underlig som låg på sängen och läste böcker hela dagarna istället för att bada och vara utomhus. För mig var det dock höjden av lycka att få göra det jag tyckte mest om och förstod inte hur alla ifrågasatte det. 

Kanske har jag därför svarat på min egen fråga när det gäller semester.  Man ska helt enkelt göra det man tycker om.

Gillar

Kommentarer

 • 10 aug 2019 13:56
  paloma

  Man ska göra det som man tycker är avkopplande, som tur var gillar vi samma avkoppling när vi är ute med husvagnen jag och maken. Promenera, vila och sitta under ett parasoll på stranden och på kvällarna pratar vi eller lyssnar på en bok tillsammans.

  Hemma gör han sitt och jag mitt för att senare umgås efter middagen.

  Njut av dagarna, semestern går så fort🙂

 • 10 aug 2019 14:10

  Låter härligt Paloma!  Jag vill verkligen ta vara på dessa dagar. Avkoppling är viktigt och många gånger är det de små enkla sakerna som betyder mest.. 

 • 10 aug 2019 15:55

  Har man ett sommarställe så brukar det bli en arbetssemester. Finns alltid en del som ska fixas, stugan är från 60-talet. Dock brukar jag kunna ta det lugnt vid frukosten. 

 • 10 aug 2019 18:22

  Jag gillar inte heller strandlivet så mycket, tål inte värme och sol så bra. Gillar att ta det lugnt, promenader i naturen och mycket avkoppling som ger återhämtning.

 • 10 aug 2019 19:03
  gittan52

  Precis; att göra det man tycker om är nog det bästa svaret. Kanske är det därför vi valt att hålla oss på hemmafronten hela somrarna. Då kan jag göra avstickare till hundläger etc och gubben  min pysslar med sina intressen. smiley

 • 11 aug 2019 14:20

  Det är rätt att man ska göra det man tycker om.  Det jag ville komma till är att det är att lätt att känna krav på sig när det gäller semester och många förväntningar.  Avkoppling är verkligen viktigt samt att få göra roliga saker.  Jag tycker t.ex att det är roligt att lösa schackproblem när jag känner mig pigg. smiley

Logga in för att skriva en kommentar.