icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
20 augusti 2018 22:34
7

Utsikt från vår spanska balkong

Inne på tredje veckan av vår semester och livet här är väldigt avkopplande.  Känns skönt att ha en semester där det inte händer så mycket utan att få tid för reflektion och njuta av små enkla ting. Enkla saker som samtidigt är lyx om man tänker på vår underbara havsutsikt.

Vi tillbringar mycket tid på vår balkong och det är fantastiskt hur mycket man ser och vad avkopplande det är att sitta där.  Igår såg vi ett par som stod utanför staketet på bostadsanläggningen under oss.  De tittade på ett speciellt sätt och inte bara nyfiket och när kvinnan tog upp sin mobiltelefon förstod vi att de väntade på någon.  Det kom en man ganska strax efteråt och på kroppspråk och sätt förstod jag att det var en mäklare. Helt rätt då de gick till lägenheten som hade skylt att den var till salu.  Lite roligt att se då det väckte många minnen när vi själva såg på lägenhet. 

De satt sedan på balkongen och pratade och jag sade till A att jag såg denna speciella blick i deras ögon. ” Kommer jag att vilja bo här- blicken. ” A bara skakade på huvudet och tyckte jag var för rolig men visst är det så.  Miljoner tankar far genom huvudet när man ska slå till på en lägenhet. 

För två år sedan  åkte till Spanien på vinst och förlust för att hitta en lägenhet och den vi bor i nu var den första lägenhet vi tittade på.  Vi såg sedan två andra men kunde inte släppa tanken på den första lägenheten.  Som en förälskelse och när vi tackat ja var det många turer med bank och pappersexerciser.  Lägenhetsinnehavarna bodde i Madrid och precis när vi skulle åka hem fick vi veta att de hade inte skrivit under för de hade inte träffats allihopa och de var tydligen lite oense om försäljningspriset.   Den känslan glömmer jag inte och vad ovisst det kändes att åka hem. Om de inte skrev under skulle inget hända mer än att vi fick tillbaka handpenningen men det var ju lägenheten vi ville ha. Dock skrev de  under kommande veckan och jag minns hur glada vi var.

Så många tankar  när man sitter på en balkong och visst är det härligt att få tid att reflektera. 

Igår gjorde jag debut som spansk husmor och dessvärre ingen lyckad sådan.  Jag tycker det är svårt att hitta på mat här i Spanien och A har mest ätit pasta och jag sallad och ibland någon spansk färdig omelett.  Nu gjorde jag  fyllda aubergine men det  blev riktigt misslyckat.  Auberginerna hur hårda som helst och gick knappt att skära.  Stod 15 minuter i receptet och jag lade ändå på 15 minuter.  Jag var så förväntansfull då jag tyckte receptet verkade så gott men man får lära sig av sina misstag.

Skam den som ger sig och idag gjorde jag en gratäng på aubergine och potatis som vi ska äta till lunch imorgon.   A åt av den redan  nu på kvällen och tyckte den var god och jag lät den stå inne riktigt länge i ugnen. 

Vi har börjat ta morgonpromenader vid stranden och vilken känsla det är. Stranden är så härlig för man kan göra precis som man vill. Hoppa och springa och alla är upptagna av sitt. Gick förbi en kvinna som låg på en yogamatta och mediterade, en annan kvinna gjorde någon form av qui gong och en man fann en tjusning att kasta sig ut mot de rullande vågorna.  Så härligt att få vara sig själv på det sättet och verkligen en plats för alla. 

Sedan bara duscha sina fötter och frukost på balkongen.

67e388a3-fcd3-43e2-a9ce-a569f9b3e039.JPG

14c94e80-e0d6-4468-9baf-b781e1b934cf.JPG

Gillar

Kommentarer

 • 20 aug 2018 22:46

  Tack och det är fint att få möjlighet att hitta sig själv.. 

   

 • 20 aug 2018 22:55
  Bella50

  Helt underbart när allt klaffar.

  Njut resten av vistelsen. Vi åker hem till ett annat paradis imorgon

  Inte dumt det heller..😍

 • 20 aug 2018 23:04

  Tack och hoppas ni är nöjda med er resa och ha en fin resa hem. 

 • 21 aug 2018 06:19

  Ja där gjorde ni ett riktigt bra val till slut. Om jag blundar kan jag också tänka mig tillbaka till Malaga.

 • 21 aug 2018 12:35

  Förstår det Lual och det är så vackert vid havet längst Malaga. Nackdelen är att det kan bli väldigt varmt i en stad och där vi bor är husen luftigare och svalkar bättre. Jag minns när vi var i Malaga förra sommaren och vi flydde in i ett köpcentrum för lite svalka då hettan var så massiv. 

 • 21 aug 2018 14:58
  Lovis

  Åh, vilken härlig betraktelse, ha det så bra och må så gott resterande tid där. Själv reser jag till Gran C igen den 6 september, mitt favvisställe laugh

 • 21 aug 2018 15:22

  Tack Lovis och det känns verkligen som vi börjar kunna bygga upp vårt andra hem här i Spanien och landa i känslan.  Vad härligt att du har Gran C framför dig och jag såg bilderna förut vad fint det såg ut. 

Logga in för att skriva en kommentar.