icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
22 december 2013 19:34
7

Undrar om jag är ensam för att jag har en liten familj..

Julen är verkligen en märklig tid och den ställer många krav. Man " får" helt enkelt inte vara ensam. Jag vet när jag blev singel efter mitt långa samboförhållande och jag åkte till goda vänner denna första julafton för mig själv. Jag träffade en granne i farstun och jag vet har glad jag kände mig att jag hade resväska i handen. Jag är inte ensam, jag ska åka bort, sjöng det inom mig.. Det jag inte visste var att jag var på väg till en väldigt tråkig julmiddag och jag var trött, utarbetad och längtade hem hela tiden. Idag har jag lärt mig lite mer och t.om varit ensam en julafton vilket var ganska skönt. Jag har liten släkt, två systrar varav den ena i USA samt att den andra klippte kontakten så tråkigt nog med mig. Har nog inte fortfarande kommit över det riktigt men jag är på väg att göra det och på något sätt ska jag hitta något förhållningssätt åt det hela. Har bara fortfarande så svårt att man gör så som vuxen och inte tänker på barnen för så " hemsk" människa är jag inte att det inte går att umgås med mig. Nåväl, jag får en fin jul i år med A. Kan bara inte bli bättre. Jag var där igår och han fick som present ,för att vi firade ett år, filmen Argo vi såg första gången vi träffades. Idag har jag handlat lite fina julblommor och bland annat amaryllis som jag har satt i vita krukor. Ska bli härligt att se dem blomma i all sin prakt.

Kommentarer

 • 22 dec 2013 19:40
  Man är inte mer ensam än man känner sig :D. Insikt är en bra väg mot harmoni! God jul!!
 • 22 dec 2013 19:40
  Linnex
  Jag har en jättestor släkt och i firar alltid tillsammans men jag ser det inte som udda att fira själv. Kanske just fira själv och inte ensam. Tråkigt om din syster, har du fått någon förklaring? <3
 • 22 dec 2013 19:40
  Tack snälla för kloka ord som värmer. God jul till dig också!
 • 22 dec 2013 19:44
  Tack Linnex och det är bra att tänka på ordet själv istället för ensam. Nej, ingen förklaring bara att hon upplever att man får tassa på tå kring mig vilket känns konstigt för mig. Tråkigt för det känns som att vi inte kan reda ut det helt enkelt med tanke på de signaler hon gett. Vi hade en väldigt fin jul tillsammans förra året så jag förstår faktiskt inget alls.
 • 22 dec 2013 19:55
  Linnex
  Ok, ok. Knepigt tråkigt bara. Själv försöker jag se det som att några timmar fixar jag med hela min dysfuktionella familj tillsammans. Men det är klart, vill hon inte prata om det är det genast mycket svårare...... Själv är starkt, ensam är knepigare.....Hellre vila upp sig själv än tvångsumgås. Hepp pepp
 • 22 dec 2013 23:31
  Jag har tjatat i åratal för folk skillnaden mellanvara ensám och att vara själv. Fantastisk att se att här finns de som förstår skillnaden. Som när jag går på restaurang och de frågar - är ni ensam, nej jag själv säger jag och skrider värdigt ned på min plats. Jag uppskattar mitt egna sällskap, har alltid gjort. Kanske tvingades jag till det från början men nu finner jag det avkopplande. Men jag har inget emot sällskap heller. Det ena förtar inte det andra, jag år gärna på museer ensam efetrsom alla ser olika länge och tycker om olika. Men bio eller teater vill jag gärna ha sällskap på för att senare diskuterade upplevelserna. De finns personer som tycker synd om en för att man gör saker själv men det är ju inte det så länge man själv valt. påtvnigad ensamhet är döremot ingen hit
 • 22 dec 2013 23:49
  Det är skillnad på ensam och själv:-) om man trivs med att vara själv är man inte ensam! Hoppas du får en fin jul ♡ kram

Logga in för att skriva en kommentar.