icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
28 maj 2015 17:22
10

Undrar hur mycket jag ska äta

 .. Sitter och funderar lite på mitt totala matintag under dagen. När jag var med i min KBTgrupp och körde LCHF varken vägde jag mig själv eller vad jag åt.. Jag följde min egen hunger. Det både kändes bra och gav bra resultat.

Läser här om hur man t.ex äter efter  LCHF och klarar sig på ca 1000 kcal om dagen. Känns väldigt lite för mig.

Undrar om jag ska bli striktare och räkna kalorier tillsammans med LCHF... Hur gör ni andra.. ?

Kommentarer

 • 28 maj 2015 17:39

  Oavsett hur jag ätit så har jag aldrig fått en hållbar nedgång innan jag också räknade kalorier. Men är ödmjuk inför att alla inte upplever det som sin sanning. :-)

 • 28 maj 2015 17:42
  Opnol

  Att ligga på 1000 kcal om dagen mer än någon enstaka dag skulle nog vålla hungerproblem för mig i alla fall. Jag brukar normalt ligga runt 1250-1400 kcal per dag med LCHF. Då håller jag mig oftast mätt om jag inte tränar, vill säga. 

  :) 

 • 28 maj 2015 17:58

  Tack. Hur många kcal om dagen brukar du äta Utter.. ?  Jag är rädd för att bli för fixerad vid kalorier även om jag naturligtvis försöker ha en uppfattning och inte äta för mycket.

 • 28 maj 2015 18:00

  Känns också lite tråkigt om jag inte får äta någon form av middag även om jag inte behöver lika mycket på kvällen som till lunchen när jag är som mest hungrig.

 • 28 maj 2015 18:04
  Opnol

  Varför skulle du inte få äta middag, Elegantz?  :)

 • 28 maj 2015 18:31

  Ett tips läs http://www.annahallen.se/lchf-for-viktminskning. Jag gick hennes kurs en gång och när jag lyckades hålla mig till handmodellen gick jag ner. Tyvärr lyckades jag inte i längden hålla mig borta från mitt småätande av nötter och choklad.

 • 28 maj 2015 18:34

  Tror det är en bra grundtanke; att inte bli för fixerad. Jag försöker att hålla mig runt 1500 om dagen. Ibland blir det lite mindre (ofta om jag inte tränat den dagen) och ibland blir det lite mer (om jag tränat mycket eller det är fest/middag med vänner/liknande). :-)

 • 28 maj 2015 20:11
  Bella50

  Jag blev ju så osäker för några veckor sen på om jag gjorde rätt för det gick så sakta.Testade då att registrera mina intag....och fick en chock när det redan vid frukosten blev det helt snett med kh.

  Detta stressade mig såpass att jag mådde fysiskt dåligt av att inte få äta som jag brukade. Kände bara förbud mot allt 😬 Nej, sa jag då till mig själv. - Jag äter som jag gjort tidigare och slarvar ju inte med sockerstinn mat...så det måste gå. 

  Vips så tappade jag 2,9 kilo på 12dagar....utan att känna mig förbjuden på nåt sätt.

  Nu fortsätter jag , så får det hellre ta längre tid. Jag mår bra i mig själv igen och det är det viktigaste för mig.

  Lycka  till på er väg mot mål. Alla sätt är bra....🌹👍

  Ps under mina fastedagar blir jag ändå lite "medveten" om kcal i maten. Ds 

 • 28 maj 2015 20:30
  Tita

    Tusen låter faktiskt väldigt lite. Det klarar du kanske ngn dag ibland men inte kontinuerligt.

  Jag ligger på 1300 -1500 och så motionerar jag ganska mycket. Bonuskcal rör jag sällan.

  Du hittar nog den nivå du vill ligga på efter ett tag. Det viktiga är att du inte är hungrig för det leder till att du börjar äta fel.

 • 28 maj 2015 21:23

  Tack för alla råd! Jag  måste fundera vidare och intressant det du beskriver Bella. Allt är nog väldigt individuellt.

  Opnol,faktum är att jag läste din blogg och att du kanske inte skulle äta något mer idag och jag tänkte att det verkade så svårt.. Vill ha något att äta på kvällen och nu ikväll har jag ätit en bit melon, brieost samt lite mortadella.

Logga in för att skriva en kommentar.