icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
10 juli 2015 19:42
5

Tillbakablick och funderingar

Känns så otroligt bra att jag börjar komma så nära min vikt jag hade när jag gick ned genom min KBTgrupp. Nu drömmer jag om känslan att se 69 kilo på vågen. MInns hur jag gick med i MD på sommaren 2013. Jag tänkte, reflekterade och försökte äta rätt men kom aldrig till skott med viktminskningen och mycket för jag inte hade modet att väga mig. Var så rädd att bli ledsen om vågen visade att jag inte gått ned. Jag gjorde också felet som så många har skrivit om här att jag åt LCHF men begränsade inte portionerna samt lade till för mycket fikabröd för att det skulle bli en nedgång för att inte tala om choklad. Ett tag hade jag som vana att alltid köpa några små chokladbitar i jobbets cafeteria när jag kom till jobbet för att ta till den första kaffekoppen. Vad fort sådana vanor skapas men något vi ska tänka på allesammans är att det går fort att vända vanor. Nu när jag kör 16:8 tycker jag koppen med kaffe utan något till smakar så otroligt gott när jag kommer till jobbet.  Det är något jag längtar till närjag  sitter på bussen automatkaffe till trots. 

Nu har jag precis stängt ätfönstret för idag och precis som förra helgen tar jag en paus i fastan mellan fredag och lördag för jag vill äta frukost på helgerna. A:s söner är här över helgen och jag har tänkt göra en tacogratäng med köttfärs åt dem imorgon kväll och chokladmoussé med jordgubbar  till efterrätt. Jag kan göra en egen gratäng åt mig själv utan tacobröd så det blir smidigt. 

Skönt med en helg i lugn och ro. Jag var på lindrande massage och massören sade glädjande nog att axeln kändes bättre än förra veckan. Så skönt och jag tror TENS hjälper till som jag använder morgon och kväll. Jobbigt att vakna på natten av smärtan men jag tröstar mig med att jag somna om och nu kanske det är på tillbakagång. 

Gillar

Kommentarer

 • 10 jul 2015 20:03
  paloma

  Vad bra att det går framåt med din onda axel.

  Tänk att periodisk fasta som 5:2 och 16:8 var så bra, innan jag hade hört talas om dessa metoder så kämpade jag och var alltid hungrig. Så mycket lättare det har varit att nå målvikten med halvfasta.

  Hoppas du får en fin och lugn helgsmiley

 • 10 jul 2015 20:09

  Tack Paloma och känns skönt att ha en lugn helg framför sig med lite viktminsking i bagaget.. smiley  Visst är det otroligt med dessa periodiska fastor att de är så bra. Jag tycker det är bra med stängt ätfönster för då behöver jag aldrig fundera på om jag ska äta eller inte. Så smidigt det verkar för dig också att slänga in en fastedag då och då. Vaknar på natten av värk men har tagit till mig det du skrev om att andas lugnt. Fungerar bra och jag somnar om. 

 • 11 jul 2015 06:08

  Tack LissaLo och önskar dig också en trevlig helg. 

 • 11 jul 2015 09:27
  Bella50

  Hej hopp för oss som "fattat grejen" som Opnol uttryckte sig i sin blogg. 

  Idag har jag ätit frukost i husbilen !!

   Ett medvetet val, javisst ...men nu sitter jag här "äckligt mätt och uppblåst i magen " efter nybakt minibaguette, ägg, ost och majonäs.

  Var det värt det ? Njaa....kanske inte ,trots att det liksom är ihopkopplat med campinglivet och jag ville göra det som vi brukar.

  Ha de gott på din lediga dag 🌹👍

 • 11 jul 2015 09:33

  Hej Bella, ibland är ju de medvetna valen inte de rätta men man måste prova för att veta. Du ville prova och förstår känslan med campinglivet men nästa gång hittar du kanske andra sätt. 

  Ha det så fint idag min reskompis ute på andra äventyr just nu.. smiley

Logga in för att skriva en kommentar.