icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
4 augusti 2019 18:28
8

Tillbaka i Spanien

Nu är vi äntligen här i vår lägenhet och semestern har börjat. En ganska jobbig resa då vi hade mycket packning med oss. Vi är fortfarande i det stadiet att vi tar med så lite kläder som möjligt  och packar så mycket saker som möjligt vi behöver till lägenheten.  A är en mästare på att packa!  Rekordet tog han när han packade ihop en 40-tums tv och den höll hela flygresan.  Ett ganska spännade ögonblick när vi satte på teven och den fungerade ! Tilläggas kan att det var ganska så jobbigt att släpa den från bussen och till lägenheten.  Jag vill hitta andra sätt att transportera i framtiden men nu har lägenheten verkligen börjat ta form och börjar kännas som vårt hem.  En fantastisk känsla!

Nu gäller det att behålla sunda vanor när det gäller mat.  Det ska nog gå bra men gäller att vara försiktig för spanjorerna älskar verkligen sötsaker.  Minns när vi hade spanska vänner boende hos oss för några år sedan och vi fick leta upp socker i skafferiet som de ville använda.  Vi använder aldrig socker i vardagslag. 

Jag har ju mått väldigt bra av LCHF senaste veckorna och vill fortsätta i det spåret.

Idag har vi haft en lugn första dag och vi har båda haft resa i kroppen.  Det  är skönt att komma iväg redan första semesterdagen men nackdelen är att det blir intensivt och stressigt då det är mycket att tänka på när man ska vara borta fyra veckor. 

Idag hade vi bokat en städerska som skulle komma 14.00. Hon hjälpte oss även förra året och gjorde det väldigt bra.  Hon hörde av sig ungefär 14.15 att hon var ledsen men hon var försenad pga att hon åt lunch.  Hon skulle komma  halv tre eller tre istället.  Vi blev glada för att vi var oroliga för att hon inte skulle dyka upp. Vi väntade och väntade ,och var väldigt hungriga dessutom då vi inte hade ätit lunch.  Vid fyra kontaktade vi henne och hon menade på att hon inte kunde komma då hon hade familj att ta hand om.   Suck.. visste hon inte det sedan tidigare har man lust att säga.  Hon ville hellre ta det en vardag så nu ska hon komma tisdag kl. 9.00.  Vi får se men jag har en känsla av att hon inte kommer men vi gör ett försök.

Vi gick sedan ut och åt på ett trevligt ställe nära havet och så skönt att sitta där.   Nu ikväll ska vi städa terassen och göra den fin.  Det har varit mycket duvor där och skräpat ned och många av grannarna har sådana problem.  A har köpt en fågelskrämma som vi hade med oss och det ska bli intressant att se om det ger resultat.

Gillar

Kommentarer

 • 4 aug 2019 18:38

  Ha en underbar semester.

 • 4 aug 2019 22:03
  piaan55

  Önskar dig o A en skön semester

   

 • 5 aug 2019 10:08

  Tack Lual, Pia och Lissalo!  Känns verkligen skönt att ha semester. 

 • 5 aug 2019 19:41
  gasten

  Ha det nu riktigt skönt på semestern!

 • 5 aug 2019 22:42
  Bella50

  Undrade just hur resan gått. Vad härligt att ni ska vara så länge nu.

  Då hinner ni verkligen ”bo in er” och njuta fullt ut.

   All the best from me to you my friend 🥰

 • 8 aug 2019 16:33

  Tack Gasten och Bella! 

  Känns verkligen bra att få vara här så länge och nu börjar det verkligen kännas som vårt hem.  Lyxigt och vi fortsätter att skaka på huvudet åt den fina utsikten och att någon kan vara så vackert. :-) 

 • 23 aug 2019 14:11

  Hoppas ni har en härlig semester! Det låter så mysigt med lägenheten! Jaså, städerskan kom inte då hon skulle, det lät konstigt att hon måste äta och se efter familjen, då skulle hon väl inte ha tagit på sig ett jobb. Hoppas hon dök upp sedan. smiley

 • 25 aug 2019 19:04

  Tack Mosel och lägenheten är fantastisk. Städerskan dök upp tack och lov och gjorde ett fint jobb.  Det verkade som hon ångrades sig  och ville vara hemma med familjen i söndags men hade naturligtvis varit bra om hon sagt det eftesom vi väntade hela tiden.  Allt ordnade sig till sist. :-) 

Logga in för att skriva en kommentar.