icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
14 augusti 2018 16:35
17

Tiden går fort i Spanien

Nu har jag varit här i vår lägenhet i en och en halv vecka och tiden går fort.  Vi har verkligen börjat få ordning och vad skönt det känns. Ändå är det naturligtvis vissa saker som jag kan längta efter som bara finns hemma men det är naturligt och det tar lite tid att finna sig tillrätta.  Samtidigt är det vissa saker jag kommer att sakna enormt när jag är hemma igen och det är känslan att äta frukost och se ut över havet.  Obeskrivlig känsla!

Havet och stranden är verkligen något speciellt här. Jag är ingen ” strandmänniska”  och vi är så olika där A och jag. Han är som en fisk i vattnet och älskar att vara på stranden.  Jag har svårt att bara vara där utan vill gärna läsa eller göra något och jag är inte heller så bra på att simma.  Ser också att hur spanjorerna lever sitt liv på stranden och det är helt fascinerande. Familjer kommer med  parasoll och ibland sätts stora tält upp och man tillbringar hela dagen där med kylväskor, bord, och stolar.Kan vara ganska tunga saker att bära men det är inget som hindrar någon.

En annan intressant sak om man jämför med Sverige och Spanien är att nära oss finns en parkeringplats och där finns en dusch där man kan svalka av sig och den används flitigt.  Vattenfontäner finns överallt där man kan dricka och det är inget vi heller ser i Sverige. Vi är inte rustade för den tropiska värmen – av naturliga skäl- och därför känns värmen mycket lättare att hantera här.

Viktmässigt känns det trots allt som jag har hittat bra rutiner men vi får se vad vågen säger när jag är tillbaka.  Till skillnad mot förra året undviker jag det vita brödet och min frukost brukar bestå av ost , melon och några skivor mortadella.

I söndags blev det ett äventyr då jag spelade med i en schackturnering som låg uppe i bergen och känd för sina fina druvodlingar. 

Undrade verkligen hur jag skulle ta mig dit då det inte gick några bussar och jag fick inga svar på mina frågor jag skickade ut. Känns som att i Spanien om man inte har något positivt svar låter man helt enkelt bli att svara.  Som genom ett under fick jag dock kontakt med en ansvarig för tävlingen via Facebook som kom och hämtade oss i söndags morse.  Verkligen trevligt gjort!  En fin turnering där man bjöd friskt av de goda druvorna. Det gick bra för mig då jag tog pris som turneringens bästa kvinnliga spelare och jag började också bra med att vinna tre partier i rad.  Kul att få spela schack i Spanien och få nya intryck!

80e358ff-0064-4611-b79a-3c449ea6ab73.JPG

df8496cc-b000-48a7-82ad-c34fae69d079.JPG

f9d1473d-7985-4ff2-82b1-dd74b988d481.JPG

Gillar

Kommentarer

 • 14 aug 2018 16:50
  Tita

  Härliga bilder och stort grattis till vinsten!!!

 • 14 aug 2018 16:52

  Tack snälla Tita och jag blev glad att det gick så bra! :-) 

   

 • 14 aug 2018 17:40

  Grattis till vinsten!

 • 14 aug 2018 17:46
  Lovis

  Grattis, så kul!

 • 14 aug 2018 18:21

  Tack Efwa och Lovis! 

   

 • 14 aug 2018 18:48

  Grattis till vinsten och vad fin du är på bilden.

  På Miami beach var det också så där med parkeringplatser, duschar och att hela familjen samlades. 

 • 14 aug 2018 18:54

  Tack Lual!  Kan tänka mig det med Miami Beach. Det är roligt att se här från balkongen på kvällen hur hela familjer kommer kånkandes med sina stolar.  En familj har alla varsin grön stol och de har vi döpt till Gröna familjen... 

 • 14 aug 2018 20:49
  gasten

  Jättefin bild på dig!

  Grattis till vinsten!

  Ha en fortsatt skön semester!

 • 14 aug 2018 21:13

  Tack Gasten och Maire!  Det är verkligen härligt att vara i Spanien och förstår att det känns skönt Maire att få komma till Gran Canaria.  Vi kommer precis från affären och jag har " halat in" tvätten som hänger på spanskt sätt mellan fönstren.  Nu blir det kvällsfika på balkongen. :-) 

 • 15 aug 2018 09:30

  Spanienkänslan är härlig och grattis till vinsten! Tack för att du delar med dig smiley

 • 15 aug 2018 09:32

  Ja visst är det härligt med Spanienkänslan!  Tack Johan! smiley

 • 15 aug 2018 10:12
  piaan55

   Stort grattis till Vinster, Fina biler du delar med dig. Tiden går fort när man har det bra och trivs med det man gör
  önskar dig o maken fina dagar i Spanien. Ta vara på värmen, den har avtagit betydligt här hemma. smileyheart

  Det var skönt med regn vågen visade bra resultat denna veckan.yes

 • 15 aug 2018 11:52

  Jag älskar hur livet levs på och i närheten av strand och hav i Spanien - och att få börja dagen med frukost med utsikt - det är balsam för själen !

  Stort grattis till din fina schackturnering och vinst !

  Hasta luegosmiley

 • 15 aug 2018 13:10
  seglar67

  Jag säger också grattis till ditt sköna spanienliv och till segern, men undrar varför man skiljer på kvinnliga och manliga spelare? Gör man alltid det i schack? När jag tänker efter hör man sällan talas om kvinnliga schackgenier. Vet du vad det beror på?

 • 16 aug 2018 10:19

  Tack Pia och fint att vågen går åt rätt håll. Jag kan tänka mig att hösten är på väg i Sverige och kan väl samtidigt kännas skönt efter denna  - alttför - varma sommar.  Livet är härligt här i Spanien. Väldigt varmt men vår lägenhet fläktar bra som tur är.  Så var inte fallet i Marocko när jag var där för några år sedan. 

  8veckor, känner verkligen hur välgörande livet är här i Spanien och till och med att sopa på balkongen känns rogivande.  Havsutsikten är fantastiskt och vi tröttnar aldrig på den. Tack och verkligen roligt att få spela schack här i Spanien. Hasta Luego! smiley

  Seglar67,  Tack! Intressant fråga som inte är så lätt att svara på. Schack är mansdominerat och tror många sociala faktorer spelar in här precis som prestationer i arbetslivet bland annat.  Jag har skrivit ett inlägg i min blogg - har en egen schackblogg - och det är bara att hoppas att det kan bli bättre men det verkar ta tid. Synd när schack är ett så fascinerande och intressant spel. 

Logga in för att skriva en kommentar.