icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
27 september 2013 08:30
2

Tankar inför helgen

Riktigt svårt att somna igår pga mina hungerskänslor men idag känner jag mig pigg och glad. Har ätit en god frukost och provat min kjol som sitter riktigt bra. Inte längre som ett frimärke och härlig känsla. Nu fortsätter jag mot det riktiga målet, min prickiga klänning. Om tre veckor har jag tänkt att prova den. Har provat 5:2 dieten i två veckor och kan bara säga att den känns otroligt bra. Känns rätt att under två dagar inte fokusera på mat. "Lida" lite är också bra för då är man stolt över sig själv efteråt. Man uppskattar också de små tingen i vardagen bättre som jag skrivit tidigare. Jag tror också att om man har övervikt har man en tendens att stoppa mat i munnen när motgångarna kommer. Åh vilken jobbig dag jag har haft och nu ska det bli en semla eller en påse ostbågar... Etc. Varför kan man inte trösta sig med en promenad i solen eller ett fint musikstycke... ? Allt handlar om att låta hjärnan styra in sig på andra saker och fastan hjälper mig med det. Att vara här på Matdagboken är mycket bra för mig. Känns som jag har mina vänner här och vi kämpar mot samma mål, att få må bra. Härligt! Nu försvinner jag till min schackturnering och tar mina bars med mig som mellanmål. Blir en utmaning att klara mathållningen men jag ska klara det. Ha en underbar helg allihopa!

Kommentarer

  • 28 sep 2013 12:23
    gittan52
    Såg att du skrev ett inlägg i LCHF-tråden. Hur har det gått? Fyller du i vad du äter i MD? Det är den bästa hjälpen för att hitta ett mönster och på sikt ändra sina matvanor, tycker jag. Övervikt kan ju bero på många saker, men oftast är det väl att vi äter mer än vi behöver och kanske också fel, dvs för mycket kolhydrater. Vad roligt med schack, evigheter sedan jag spelade det :)
  • 30 sep 2013 07:19
    Kul att du gillar schack.. :-) Känner att det går bra och jag börjar komma bort från min vana att vilja ha en bulle till kaffet eller köpa en Marabou chokladkaka då och då. Fastan hjälper mig. Jag dokumenterar inte själva maten utan mest mina tankar och beteeende. Gör så till att börja med får vi se för det känns som jag har ganska bra koll på varför jag äter på ett felaktig sätt.

Logga in för att skriva en kommentar.