icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
11 januari 2014 10:23
6

Tänkvärd fin berättelse om att leva i nuet

Vill dela med mig av denna fina berättelse jag såg på Facebook. Tänk dig att det finns en bank som varje morgon sätter in 86 400 kronor på ditt konto. Det är inget fel. Insättningarna är lagliga och korrekt gjorda av en otroligt rik välgörare. Men banken överför inte pengarna till nästa dag. Varenda natt blir alla pengar som du inte använt den dagen borttagna från ditt konto. Vad skulle du göra i ett sådant tillfälle? Självklart hade du använt alla pengarna den dagen de sattes in på ditt konto, dag efter dag. Och det roliga är att alla har vi ett sådant konto! Men det är inte pengar som sätts in på ditt konto eftersom namnet på ditt konto är tid. Varje dag blir du utrustad med 86400 sekunder. Varje natt försvinner all den tid du inte utnyttjat. Ingenting blir överfört till nästa dag och du kan aldrig använda något i förskott. Varenda dag startas ett nytt konto för dig. Varenda natt försvinner obrukad tid. OM du inte nyttjar dagens insättning så är det enbart ditt fel. Det finns ingen väg tillbaka. Du kan inte övertrassera kontot i morgon! Du måste leva i nuet och förbruka dagens insättning. Investera tiden smart så att du får bästa möjliga avkastning i form av hälsa, lycka och framgång. Tiden går. Gör det bästa av dagen idag! (Källa ”Vishetens pärlor”)

Kommentarer

 • 11 jan 2014 11:19
  Krusmor
  Så tänkvärt! Tack för dessa ord :)
 • 11 jan 2014 12:33
  babs2
  Viktig tanke!
 • 11 jan 2014 13:14
  CleoGbg
  Tänktvärt!!! :)
 • 11 jan 2014 14:11
  Tita
  Mycket bra
 • 11 jan 2014 15:54
  Jag både gillade och inte gillade det. Gillade det med tanke på att man ska tillvara på tiden men inte tanken som kan bli att man måste maxa för att få ut så mycket som man kan.
 • 12 jan 2014 19:38
  Jag tycker det är tänkvärt för att det är så lätt att inte inse hur mycket värde det finns i tiden och inte vara glad över det. Handlar ju inte bara om att prestera utan att sitta och filosofera, eller bara få känna känslan att vara här och nu..

Logga in för att skriva en kommentar.