icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

På väg!

1102889
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
23 november 2019 15:40
3

Stress, viktökning och personlig utveckling

Den här hösten har varit annorlunda mot förra hösten.  Då hade jag mycket ledig tid men kunde inte njuta av den då jag var orolig för att inte få något nytt jobb.  Nu har jag fått jobb men har ingen ledig tid.  Hur ska man få ekvationen att gå ihop och balansen mellan jobb och fritid.. 

Stressen har gjort att jag tappat många av mina sunda vanor och jag måste hitta bra sätt.  Tror planering är ett av nyckelorden.  Jag läser spanska varje onsdagskväll och det är väldigt roligt men det blir långa dagar.  Jag har fått som en liten vana att alltid köpa en chokladkaka den kvällen och vips är den vanan befäst och svår att sluta med.  Lite mer bröd på jobbet, chips på fredagkvällen och så vidare.. Det går fortare än vad man tror. Det är bara jag som kan vända färdriktningen och det kommer jag att göra. 

Min spanskakurs är väldigt givande och jag lär mig mycket.  Jag tror faktiskt att jag kommer att kunna konversera på spanska sommaren som kommer.  ( Att jag ser en fantastiskt spännande spansk serie på Netflix som heter La Reina de Sul gör bara saken bättre och jag snappar upp en hel del ord..   

Vi jobbar mycket i  grupp på spanskakursen  och det har gett mig en skjuts på vägen i personlig utveckling och inse hur svårt jag har att sätta gränser och ta fram min egen vilja.  Vi hade t.ex en övning i räkneord där läraren sade åt oss att vi skulle gissa varandras ålder.  Hon började med att vi skulle gissa hennes ålder.  Jag visste att hon var 56 och alla började ropa att hon var 40 och hon sken som en sol.  Jag rös inombords när jag insåg att vi sedan skulle gissa varandras ålder för jag tycker sådant är så jobbigt. Dessutom väldigt svårt.  Han som jag satt med gissade min ålder till 65.  Kände mig barnsligt ledsen att plötsligt bli fem år äldre .  Efter det bestämde jag mig för att jag ska säga nej till övningar jag inte gillar eller mår bra utav.  

Lektionen efter fick vi i uppgift att illustrerera verb med kroppspråk.  Ungefär som Gäster med gester och så skulle de andra gissa vad vi föreställde och säga det på spanska.  Jag kände direkt att jag inte hade någon lust och vill inte lära mig spanska på det sättet.  För rörigt för mig. Är det spanskalektion eller teatergrupp ? Jag följde min instinkt och sade nej när det blev min tur.  Förklarade på spanska att jag inte ville.  Inget mer hände och härlig känsla.  Så ska det vara att man ska lyssna på det man verkligen vill.  Det är en sak att ibland gå ur den bekväma zonen och prova på nya saker.  Det mår man bra av.  På samma sätt är det inte  alltid man behöver det, och man brukar kunna känna skillnaden.  

Idag är en lugn lördag hemma och jag tvättar och förbereder mig för en schackturnering imorgon.  Förra lördagen var vi och såg Joe Labero i Täby.  En fantastisk föreställning ! 

Gillar

Kommentarer

 • 23 november 2019 23:20
  mosel

  Ja, det där med balansen är svårt. 

  Bra du sa ifrån när du kände att det inte var något du ville göra.

  Lycka till med schacket! 

 • 24 november 2019 09:49
  gittan52

  Bra att du står på dig när du inte vill vara med i dessa ”lekar”.  Det där upplägget verkar ju mer vara för barn/ungdomar, är min spontana känsla.

  Personlig utveckling sker förmodligen genom hela livet. Jag fick själv en riktig tankeställare efter en händelse igår och känner mig så nöjd att jag kunde sortera och inse att det faktiskt inte handlade om mig och att jag kan släppa det hela och önska den andra personen lycka till med att få ordning på sitt beteende.

 • 25 november 2019 11:53
  gasten

  Det är så jobbigt när man kommer in i fel vanor med kaffebröd, godis och glass.

  Jag har fått skärpa till mig rejält.

  Har nu avstått från sötsaker i 3,5 månader.

  Vet ju att jag kommer att trilla dit på jul, men ska hålla mig ifrån sötsaker till dess.

  Du kommer nog rätt igen!

  Det är jobbigt att alltid behöva tänka på vad man stoppar in i munnen!

Logga in för att skriva en kommentar.