icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
11 september 2018 08:38
5

Stress och en påse M

Det är makalöst att jag känner mig så stressad just nu när jag inte jobbar.  Jag har höga krav på mig själv och känner mig stressad att jag inte tar tillvara den tid jag har, samt stressad över att jag måste skriva CV och "sälja" mig själv.  Dagens rekryteringsmarknad är inte helt lätt och det kräver mycket. 

En kvinna uttryckte det så bra på ett seminarium igår när hon sade att hon aldrig sökt jobb i hela sitt liv. Visa mig hur jag ska göra! 

Jag måste slå ned på takten när det gäller att oroa mig och jag ska börja meditera igen och försöka känna mig lugnare.  Igår kände jag mig rastlös när jag åkte hem från seminariumet och gick helt oplanerat in och köpte en påse M som jag åt upp på vägen hem. Vet inte när det hände sist och jag vill inte att det ska bli en vana ! 

En bra sak är att jag har Friskis som en god vana. Var på dans förra veckan och medelgympa i söndags. Härlig känsla och imorgon kväll blir det dans igen. Det gör att jag känner mig gladare och mindre orolig.

Nu ska jag snart iväg till min handläggare på Trygghetsrådet och det blir mitt andra möte. 

Gillar

Kommentarer

 • 11 sep 2018 09:04

  Jag har varit i samma situation och vet hur stressad man är när man inte har ett jobb och söker nytt. Försök att inte oroa dig för det kommer att ordna sig. Jag fick gå en kurs via Trygghetsstiftelsen hur man söker jobb och det kan låta löjligt men den var jättebra. Kursen var gemensamt med andra i samma situation och vägledare gav kursen och var personliga rådgivare till oss, vi fick mycket bra information och tips. Kanske Trygghetsrådet har något liknande. I så fall kan jag rekommendera det. Pepp, pepp! 

 • 11 sep 2018 09:11

  Håll fast vid dina goda rutiner och försök att få till regelbunden meditation och dans - det gör säkert mycket för din stress över jobbsituationen.

  Skönt för dig också att du träffar andra i samma situation så du inte känner dig ensam och där du  också kan få råd stöd och input, det är ju inte "bara" jobbet som försvunnit utan ofta också en del av en gemenskap / umgänge som försvinner när man är utan jobb.

 • 11 sep 2018 09:14

  Jättebra att du gympar! Det är bra att hålla fast vid sådana rutiner och precis, det höjer humöret också! 

 • 11 sep 2018 12:15

  Tack Mosel och 8veckor för uppmuntran och stöd!  Jag ska verkligen hålla fast vid mina goda rutiner och tänka på alla kläder jag kan ha nu i storlek 38. Det är så lätt att tappa taget omärkligt och nu har jag kommit så långt i min viktminskning. Det är bra att lära sig söka jobb och det är mycket psykologi och sociala faktorer bakom det hela. Hade ett bra möte idag med min handläggare och nu känns det lite bättre. Antar att det är naturligt att det går upp och ned i processen. 

 • 13 sep 2018 23:39
  Bella50

  Lycka till nu. Du vet vad du kan på jobbfronten så det löser sig säkert. Pepp 😄✌️

Logga in för att skriva en kommentar.