icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
23 februari 2014 20:07
6

Strategi vid brädet

Som jag skrivit tidigare krävs det strategi för att kunna gå ned i vikt för att kunna navigera bland alla hotande fallgropar. En sådan fallgrop för mig är när jag spelar allsvenskan i schack. Vi börjar elva på förmiddagen och det enda som serveras är smörgåsar gjorda av vitt formbröd och kakor. Tomma kalorier och jag brukar bli så hungrig att det inte känns bra. Den här gången hade jag planerat steget före precis som man måste göra i schack och packade en lunchlåda med gravad lax, avocado, och rucolasallad. Vi har inga pauser när vi spelar men jag tänkte jag skulle lämna brädet vid lämplig tillfälle så jag fick lunch men det blev inte tillfälle. Jag mötte en väldigt stark spelar och partiet krävde mycket koncentration så jag satt som klistrad i nästan fem timmar. Efter att inte ätit något sedan klockan åtta imorse började min mage kurra så högljutt att min motståndare tittade på mig. Jag rusade iväg och kastade i mig en kaka för att få något i mig. Suck men jag var desperat och min strategi fungerade inte riktigt,. Det jag kan säga sammanfattningsvis är att jag spelade oavgjort mot en mycket stark spelare och känns väldigt kul och inspirerande. Vidare åt jag min lunchlåda efter partiet så jag slapp åka hungrig hem så lite nytta gjorde det. Hur lätt som helst att köpa en chokladkaka i Pressbyrån annars när man är så hungrig. Nu ska jag koppla av efter denna intensiva dag och äta kycklinggrytan jag gjorde igår. Gjorde väldigt stor sats och toppenbra att ha mat hemma.

Gillar

Kommentarer

 • 23 feb 2014 21:01
  Triggy
  Starkt jobbat! Shack är inte lätt :P, toppen att du hade en strategi men synd att den inte funkade riktigt fullt ut! hoppas på nästa gång ;) Peppkram till duktiga dig :)
 • 23 feb 2014 21:04
  Tack så mycket och man kanske får säga som så att bättre en plan än ingen plan alls.. Man lär sig hela tiden och jag tycker som sagt det var skönt att slippa åka hungrig hem på tunnelbanan. Kram tillbaka!
 • 23 feb 2014 21:08
  lenaek
  Grattis till schack partiet och till din strategi med maten.
 • 23 feb 2014 21:29
  gittan52
  Du är ett levande bevis på att man inte blir "dum" av mindre kolhydrater :)
 • 23 feb 2014 21:43
  Tack och det är faktiskt intressant att du skriver detta eftersom det har varit ett argument emot LCHF. Mitt schack går bättre när jag slipper dessa kanelgifflar, kakor och vita formbröd. Hade jag hunnit hade jag tänkt festa på en bit mörk choklad till kaffet idag. :-)
 • 24 feb 2014 06:14
  Ita
  Åh det är ju så lätt att falla när man inte kan planera, men det var ju kanon att du visste hur det brukar vara och kunde planera lite, sen att man blir desperat, ja sånt händer ju hihi. Min mage brukar också hålla på så, haha ;)

Logga in för att skriva en kommentar.