icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
5 februari 2016 19:36
4

Spanska, pensionsprognos och en vecka i raketfart

Igår började spanskan igen och jag känner mig riktigt peppad och motiverad.Nu ska jag verkligen göra det bästa av denna möjlighet att gå på kurs med få deltagare. Startade med en rivstart men känns bra. Vi spelade rollspel om att handla på apotek och nu vet jag bland annat vad plåster heter på spanska. :-)

Igår åkte jag tidigare från jobbet och hade inte planerat någon mat inför lektionen och var hungrig.  En lockande tanke att köpa en chokladkaka men jag slog ifrån mig och tänkte på hur rastlös jag kommer att bli under kvällen. Istället gick jag till Burger King och köpte lite kyckling och ost  vilket gjorde att jag blev behagligt mätt. En av mina viktigastet regler att äta vanlig mat när jag är hungrig.

Imorse försov jag mig och blev stressigt för jag hade tid hos Folksam för pensionsrådgivning. Gick bra ändå men jag fick skippa att tvätta håret.Har faktiskt aldrig vågat kolla riktigt på pensionsprognosen och nu har jag lärt mig mycket och vad bra det känns. Börjar få bra kontroll över min ekonomi. Det har kostat lite energi och tid att ta reda på saker men det är det värt.

Imorgon ska jag hämta min tränings dvd och i helgen ska jag laga lite nya LCHF-rätter.

Gillar

Kommentarer

 • 5 feb 2016 21:48
  Bella50

  Låter väldigt bra och grattis att du stod emot choklad tanken. Bättre med mat 🌹👏

   

 • 6 feb 2016 11:16
  chicha

  Bra val med mat istället för chokladkaka 😜 Är ju så lätt att göra felval när man är hungrig och på språng. Gäller att då ha strategier hur/vad man ska äta.

  Jag hade en liknande situation igår kväll. Jobbade över, bl a för att min bil inte var klar på verkstaden tidigare. Hade ätit lunch, med ganska få kalorier vid 12, och var inte hungrig så länge jag var kvar på jobbet. Där hade jag kunnat ta en WW-soppa och/eller en hård leverpastejmacka. Det har jag där. Men hungern kom inte förrän vid 18-tiden, då jag hämtat bilen och skulle handla ingredienser till den soppa mannen skulle laga då jag kom hem. Var då duktig och köpte Babybell-ostar och bananer. Tog en av varje i bilen, och då klarade jag mig till soppan var klar ett par timmar senare.😏

  C.

 • 6 feb 2016 12:27

  Ja det gäller att beredskap matmässigt och en av hemligheterna med viktminskning. Det är ju så gott med en chokladkaka när man är lite hungrig.. Viktigt för mig att lära mig kämpa emot detta men jag har hunnit långt.  Bra gjort av dig chicka att du köpte så bra saker !

 • 6 feb 2016 13:22
  marre64

  Jag har tidigare varit en chokladoman. Har kunnat trycka i mig en 200g chokladkaka var och varannan dag innan. Kollade för ett tag sedan hur många kcal den innehöll, 1100kcal!! Nästan mitt dagsbehov.

  Bra val att hoppa över chokladen yes

Logga in för att skriva en kommentar.