icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
19 oktober 2014 09:25
1

Spännande med LCHF

Vaknade vid sex även idag och ville gå upp men det känns ju ite tråkigt att börja dagen så tidigt en söndag. Jag somnade om till klockan åtta och vips var det både ljusare och kändes humanare att gå upp.

Vaknade till när A gick upp vid fem och klockan sex var han borta. Låg  och tänkte på hur det var när vi var särbo. Då rusade jag alltid upp när han gick upp till jobbet och ibland visste vi inte riktigt när vi skulle ses igen när vi båda hade intensiva veckor. Hur orkade vi  kan man fråga sig.. När vi pratar om det säger A att vi inte visste om något annat och visst är det så. Tur att vi tog steget till att bo tillsammmans. Det är skönt att få vara trötta tillsammans och dela vardagslivet. Vi känner verkigen att vi vill vårda relation, ta hand om varandra och uppmuntra varandra. Tror på mindfulness och medveten närvaro även i relatiioner och varför skulle det inte vara så i denna viktiga del av livet. Lätt att ta varandra för givna. Jag minns för längesedan när jag var i trettioårsåldern och jobbade med en kvinna runt femtio, Hon var skild med ny relation och berättade för mig att en morgon när hon vaknade och satt med sin man vid frukostbordet kände hon att det satt en främling framför henne. Otäckt och jag har själv varit med om detta och tror inte det är så ovanligt. Så vill jag inte ha det och så ska det inte vara. Man måste kunna möta varandra.

Igår visste jag inte vad jag skulle laga för mat och jag hittade räkor i frysen och det blev en pastasås. A åt vanigt pasta och jag åt zucchinipasta, A tittade lite konstigt på mig och skakade på huvudet men jag tycker zucchinipasta är helt perfekt. Blev vädligt gott allting.

Middagen blev lite sen och jag kände att det skulle vara jobbigt att gå och handla och vara hungrig. Det är då alla mina tidigare chokladbitar slunkit ned och jag var strategisk och tog en iiten bit brieost. Kändes bra och mättande. Det är det som är så bra med LCHF. Många tror man ska vräka i sig fett men det handlar ju om att fett ger mer energi och man behöver inte så mycket för att få en behaglig  mättnadskänsla

Det blev räkor över igår och jag har preci ätit en lyxig frukost med räkor, ägg, acocado paprika och en bit brieost.

Funderat lite vad jag ska laga för mat idag. Känner att det blir lite väl mycket vispgrädde och creme fraiche i mina rätter och nog  bra att variera sig. Jag  ska göra kyckling i ugn. Till det ska jag ha jordärtskocksröra och det sistnämnda ska bli spännande att göra. Låter som en bra söndagmiddag.

Gillar

Kommentarer

  • 19 okt 2014 10:50
    Silverblondie

    Jordärtskocksröra låter gott. Måste prövas!

Logga in för att skriva en kommentar.