icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
14 augusti 2015 20:53
10

Snålhet och vad är det egentligen

Funderar så här på kvällskvisten och gissar att ni precis som jag kommit i kontakt med människor som varit snåla. Vilken otroligt tråkig egenskap det är!  Jag var tyvärr -måste jag faktiskt säga -särbo med en man i flera år som hade den egenskapen och vad det förstörde vår relation. Visst är det mysigt ibland med en kaffekorg och picknick men inte jämt utan ibland vill man gå på ett vanligt café helt enket. Känns psykologiskt för dessa människor att det helt enkelt ger dem ångest att göra av med pengar. 

Ibland skämtar vi på jobbet och drar fram hisnande exempel på människor och det känns som jag kan skriva om en bok om detta ibland.. T.ex min kollega som blev uppringd av en god vän som ville bjuda på Irish coffée om " bara " han tog med sig whiskyn...  Jag  var  för längesedan bjuden på trettioårskalas och kändes lite lätt torftigt när det  bara bjöds på soppa med vatten till. Frun var dominant och det märktes tydligt och jag glömmer aldrig svaret när mannen frågade om de inte skulle ta fram vin i trevlig ton. Det korta avsnäsande svaret kom snabbt. Nej, det ser ju konstigt ut om bara vi dricker...Ridå och jag glömmer det aldrig .

Fy för sådana människor och att leva är att ge.Det intressanta är att snåla människor är inte bara snåla med pengar utan också med komplimanger, svara snabbt på mail tex. Vad hindrar dem egentligen.. ? 

Gillar

Kommentarer

 • 14 aug 2015 21:18
  paloma

  Jag tycker något som är ännu värre är när man är bjuden till någon på middag eller fest, och frun i huset bara sitter och beklagar sig om hur mycket jobb hon lagt ner på att duka, laga maten mm, fast vi vet alla att det är hennes man som gjort det mesta av jobbet och han serverar maten, dukar av, fixar kaffe mm. Det är inte trevligt att sitta och äta och höra detta klagande hela tiden.

  Den stackars mannen springer som en skållad råtta för att göra det trevligt för gästerna, medan hans fru dricker för mycket vin och drar upp privata problem i deras äktenskap. Vi drar oss för att äta middag hos dom, men hon kommer gärna om vi bjuder.

 • 14 aug 2015 21:25

  Vad jobbigt och undrar varför man är på det sättet.. Ska vara roligt att bjuda och att få umgås och  att klaga är förbjudet i dessa sammanhang. Tråkigt! 

 • 14 aug 2015 22:41

  Oförskämt är rätta ordet.Det är roligt att bjuda och ge och så ska livet vara.

  Usch för alla snåljåpar men tror de har ett ganska tråkigt liv..

 • 14 aug 2015 22:52
  aregnisw

  Kan man ska man väl bjussa lite på allt här i livet vad det gäller mig så har jag många gånger bjudit hem mina döttrar med familjer men dom tycker då det känns lite  jobbigt att komma in  en lägenhet men då tar jag med mig mat eller något annat till dom, tror jag är givmild så gott jag kan och vill ofta efterlikna min mamma som nu inte längre finns i livet men jag gör så gott det går vill dom inte klämma in sig i men lilla lägenhet så kan jag ju inte göra så mycket mera men ibland känns det lite trist kan ju tillägga att jag har 7 meter lång balkong men vad ska jag med den till då.....jo den var toppen när jag fyllde 60 efter det så åkti vi ju bort så den sommaren blev lång men inte på balkongen

   Men oj så mysig.

 • 14 aug 2015 22:56

  Det viktigaste är att man försöker. Du verkar vara en givmild person aregnisw och det är fint.Man får hitta rätt former för att ses. 

 • 15 aug 2015 07:54
  paloma

  Ja inte känns det trevligt att sitta och äta när värdinnan klagar på allt jobb.

  Hur svårt kan det vara att laga mat till några extra personer, äta ska man ju ändå. 

 • 15 aug 2015 08:12
  gittan52

  Jag håller med dig om att snåla personer ofta är snåla på att ge av sig själva, både i ord och handlingar. Trista människor...

 • 15 aug 2015 09:12
  Bella50

  Det har hänt att jag blir "obekväm" när en person ALLTID , påstridigt , vill bjuda och betala....så ibland blir det "fel" oxå. Min ekonomi kanske inte är sån , att jag kan bjuda igen , på restaurang mm.😬

  F.ö. Bjuder jag gärna goda vänner på middag....även om det blir "bekymmer" i form av att jag äter fett och en annan Viktväktarmat , med lightprodukter. Då får man göra så gott det går. Mötet är det viktiga.👍

  Gott att vi är olika. 🌹👍

 • 15 aug 2015 13:21
  ImmaAmmi

  Snålhet är ingen trevlig egenskap. Kände en person som räknade ut vad det kostar att köpa en dagstidning varje dag under ett år,och gav en segdragen föreläsning om sparandets konst när jag hade köpt in EN tidning pga att den innehöll ett reportage som jag ville läsa... Bara för att demonstrera sitt missnöje med detta slös-aktiga inköp.

 • 15 aug 2015 18:33

  Ja sådana personer tycker ofta att andra människor är slösaktiga och brukar inte sticka under stol med det som sagt. Tråkigt och tråkigt för dem själva då de missar hur fint det är att ge till andra. Jag ger varje månad till ett fadderbarn och gjort det i många år. För mig känns det som ett privelegium att få hjälpa en familj istället för köpa massa krafs som det kan bli ibland.. smiley

Logga in för att skriva en kommentar.