icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
1 november 2015 07:04
6

Shopping och städning

Igår skulle jag se en film när A gått och lagt sig.Sov i soffan väldigt djupt och helt förvirrad när jag vaknade och undrade var jag var.Det blev rask förflyttning till sängen där jag somnade om.

Vaknde tidigt imorse ,redan vid sex,och gick faktiskt upp. Lika härligt som vanligt att få äta frukost under helgen.Känner att jag har så mycket jag vill göra idag. Tvättstuga och städning står på tapeten  bland annat. Inspirerad när vi städade så mycket igår att nu vill jag ha det lika fint där vi bor..

Sedan ska jag åka till Kista och leta efter en klänning till bröllopsfesten i Spanien. Söker en hellång klänning och jag har ingen sådan.Hittade en förra veckan men M var lite för stor i kjolen och när jag provade storlek S blev kjolen perfekt men för trång i livet. Inser att det är svårt att beställa sådana klänningar på nätet utan måste provas.

Mat idag blir ugnsrostade  rotfrukter. Tröttnar aldrig på det. Kommer att tänka på ett upprört inlägg i en grupp om LCHF jag är med i på Facebook. Är aldrig aktiv i den gruppen för där är man så kritiska och fördömande  mot varandra vilket jag sätter ett frågetecken för. Jag är mest med för att det kan dyka upp bra recept och kul att se före och efter bilder. Hur som helst var det en kvinna som var mer än upprörd och fördömde en familj hon blev bortbjuden på middag till eftersom de bjöd på ugnsrosta rotfrukter och fetaost. Detta trots de visste att hon åt LCHF och inte fick äta rotfrukter. Vad säger man..?  Suck, bättre att vara glad att bli bortbjuden på middag och med sådana saker gör man livet onödigt svårt för sig.

Gillar

Kommentarer

 • 1 nov 2015 07:25
  aregnisw

  Ja då lär man väl aldrig bli bortbjuden om man är så kritisk hon kunde väl äta lite även om det inte var LCHF så himla strikt får man inte vara så man gnäller över en sån sak. Konstig människa. Jag blir glad om jag blir bortbjuden men talar mest om att jag inte tål gluten men det andra får jag väl ta bort om jag inte kan äta. Hoppas du hittar en klänning som passar. smiley

 • 1 nov 2015 07:31
  Bella50

  Samma här. Det är bara att välja bort det mest felaktiga. Känner jag värdinnan väl kan jag be om en klick smör dessutom.

  Vi har hela tiden ätit alla former av rotsaker och grönsaker i övrigt.

  Jag undviker potatis i alla lägen...men finns inget alternativ så 😬

  D' ska va' gött å leva....

 • 1 nov 2015 09:57

  Rotfrukter kan jag tillåta mig också ibland bara det inte blir för ofta. Allt hänger väl på hur strikt man försöker vara. Är jag bortbjuden och de har ordnat med rotfrukter så blir jag tacksam för att de ändå har försökt.

  När det gäller långklänning. Har du kollat Second Hand butikerna på Östermalm? Där kan man ibland hitta fina designade långklänningar. Jag köpte min balklänning i en sådan butik en gång. En vintage-modell med släp. Kände mig nästan som Ginger Rogerssmiley.

 • 1 nov 2015 12:23

  Jag håller med. Det är många som frågar mig " hur de ska göra med mig" när jag går bort och jag brukar svara att ingenting alls behövs. Vill inte se mig som ett problem och allraminst när någon är så trevlig och bjuder migsmiley. Man kan alltid ta extra mycket sallad och skulle det bli lite potatis någon gång är det inte så farligt. Det är långsiktigheten som räknas.

 • 1 nov 2015 12:44
  Bella50

  Här var det väldigt " sunda" kommentarer. Gott att läsa. 🌹👍

 • 1 nov 2015 19:09
  properra

  Min vännina som äter strikt lchf ser till att alltid ha med sig "reservmatlåda" i fall maten inte passar. Det skulle aldrig falla henne in att bli upprörd över att inte hela världen är engagerad i hennes diet. Och alla kan inte ha koll vad som ingår i en diet så det är både oförskämt, otacksamt och inskränkt att förvänta sig det. Bättre att vara förberedd som min vännina och njuta av sällskapet än att känna sig kränkt. Fy. 

Logga in för att skriva en kommentar.