icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
6 november 2017 06:57
6

Sex veckor med nya vanor

Tiden går fort och nu har sex veckor gått sedan jag ändrade riktning i maten. Känns väldigt bra. Jag kan fortfarande känna ett visst sug som på helger att jag gärna vill ha en  kanelbulle till frukosten men det går över.  Finns så mycket annat som motiverar mig nu och jag har insett att hur mycket jag än tycker om smörgåsar är det något jag får ta bort i mitt liv helt enkelt. Har fungerat bra att äta kesoplättar till kvällsmat. 

Jag har också börjat laga mer mat än jag gjorde tidigare så sakta men säkert är planeringen igång.  Igår lagade jag en LCHFpaj med fetaost och spenat samt en kalorisnål äppelkaka med granola. Åts med god aptit av både mannen och styvsonen.. :-)   

Den här veckan ska jag lägga in lite mer bönor i kosten. 

Annars mycket stress omkring mig och jag har plågats av huvudvärk senaste veckorna. Nu har jag börjat meditera innan jag somnar och det är så välgörande och vad bra jag mår av det. En känsla att få möta sig själv och vila i något utan krav. 

Jag ska ta det lugnare med jobbet nu kommande veckan och se till att jag får mer fritid.  

I fredags tog jag en kort sväng ut till Jakobsbergs centrum och precis när jag kom fram slocknade alla lysen. Det var strömavbrott. Jag blev så överraskad när det hände och tusen tankar hinner fara genom huvudet denna korta sekund när ljuset försvann och den första var terrorattack. Jag gick hem direkt och som tur var kom strömmen tillbaka efter en halvtimme. Inte som när jag bodde i Kista och för ganska många år sedan då det var ett strömavbrott som varade i flera dagar. Minns hur jobbigt det var och vad glad jag var när jag såg en lampa lysa i ett fönster när allt var över. 

 

Gillar

Kommentarer

 • 6 nov 2017 07:29
  Bella50

  Det låter ju fantastiskt med din nya inriktning som du landat i så bra. Gläds med dig yes

  Önskar dig allt gott på resan vännen. heart( låter dock inte bra med stressen på jobbet...)

 • 6 nov 2017 08:32

  Härligt! Grattis till framgången och mycket bra jobbat av dig! smiley

 • 6 nov 2017 10:11
  aregnisw

  Det är ju alltid bra när man hittar sin inriktning och att det går så bra, hoppas det fortsättser så och ha det gott smiley

 • 6 nov 2017 13:28
  Molnbär

  Ja huga strömavbrott är inte kul, det är ju skräcken även när man bor lantligt till. Lycka till med bönorna! Såg recept på kalljästa

  r3525faea-cd15-4110-80bc-310b4217c006.jpgågbullar med bönor i senaste Buffe tidningen (ica), de ska jag testa. 

 • 10 nov 2017 20:45

  Tack så mycket allihopa. Min premiär med bönor lyckades inte så bra då jag inte lagade till demi tid och de började lukta illa. Gör ett nytt försök snart för visst är det intressant och många lovordar bönor.

 • 12 nov 2017 07:44
  Bella50

  Vi äter numera bönpasta...och gillar det jättemycket. 😍👍

Logga in för att skriva en kommentar.